Rembrandt & Saskia, liefde in de gouden eeuw

Liefde bepaalt onze levens en de bijbehorende gevoelens zijn van alle tijden. Prille verliefdheid of felle hartenpijn zijn universeel en worden door miljarden mensen ervaren. In de Gouden Eeuw ging de liefde gepaard met een duidelijke levensopdracht: trouwen, kinderen krijgen en de familienaam en het bezit doorgeven aan het nageslacht.
Dat gold ook voor Rembrandt en Saskia, misschien wel het beroemdste paar van de Gouden Eeuw. Zij was de dochter van een Friese rechter en hij een succesvolle schilder van de Hollandse elite. Nadat ze in 1634 trouwden, deelden ze acht jaar lief en leed.

Eén dag na Valentijn bezochten mijn lief en ik de tentoonstelling Rembrandt & Saskia. Deze tentoonstelling laat zien hoe het liefdesleven van de high society van de 17 eeuw eruitzag: van hofmakerij via bruiloft en huwelijksleven, naar kinderen en de dood. De tentoonstelling is nog tot half maart te zien en ik vind het een aanrader. Volgende week hoop ik op mijn blog nog meer foto’s te laten zien en ook de link met ‘handwerk’ te maken.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geborduurde bloemen: Enjoy life!

Warm en koud

Margriet Show

Zo draaien de Hollandse molens

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen