Restanten Smyrna wol

Doos restanten smyrna wol en boek tapijtknopen

Eén van de leukste handwerktechnieken leerde ik al als kind: knopen! Ik kreeg een pakket om zelf een kussen te maken en dat vond ik een heerlijk werk om te doen. Ik weet nog dat ik het een keer meenam naar de lagere school (dat heette toen zo) en dat de handwerkjuf niet kon geloven dat ik dat zelf maakte. Wat was ik trots! Maar knopen is eigenlijk helemaal niet moeilijk! Het fijnste gaat het op een stuk voorbedrukt stramien, maar je kunt ook heel goed een patroon uit een boek volgen.

Na het maken van een kleed of kussen met smyrna wol, blijft er altijd wel wat materiaal over.restjes smyrna wol
Ik plaats een  doos met verschillende zakjes met restanten in m’n shop. Voor wie het leuk vindt om met die restanten nog iets leuks te maken, of voor wie misschien voor een eigen project wat materiaal tekort komt en hier nog wat uit kan gebruiken.
Wanneer deze doos wordt besteld, kan ik het zo opsturen dat het niet per pakketpost hoeft, waardoor de verzendkosten niet te hoog worden. Ik haal dan al het materiaal uit de doos, vouw de doos plat en stop alles in een envelop die door de brievenbus kan. In de doos zitten ook nog wat originele patroon-foto’s  van vroegere pakketten: leuke retro plaatjes!

Ik verkocht al verschillende keren een wolsnijdersmolentje. Dat is een handig apparaatje waarmee je smyrna- of sudanwol op de goede lengte kunt snijden. De wol op deze foto was door de fabriek al voorgesneden, maar je kunt ook losse wol kopen die je zelf in stukken snijdt. Ik vond nu weer twee nieuwe wolmolentjes en die staan ook in de shop. Net als nog een paar smyrna haaknaalden.

De afgelopen dagen zag ik m’n vijfhonderdste item op deTapijtknopen shop naderen. Ik kiende het zo uit dat nummer 500 voor het boek “Tapijtknopen” zou zijn. Zelf vind ik het een heel leuk boek en ik wou dat ik dat als kind en tiener had gehad. In de shop heb ik wat extra foto’s van de bladzijden geplaatst, want niet alle beschreven tapijten worden in de knooptechniek gemaakt (terwijl de titel dat wel doet vermoeden). Maar wat dan wèl weer leuk is: er staat ook een tapijt in met hetzelfde motief als mijn Margriet-logo.

13 gedachten over “Restanten Smyrna wol”

 1. H. van Leeuwwen

  Ik ben op zoek naar zo’n wolmolentje of iets anders om wol op maat te snijden voor tapijtjes knopen.
  Ik had zoiets maar ben dat kwijtgeraakt. Graag zeer spoedig reactie/antwoord

   1. Margriet Hof

    Bedankt voor deze reactie. Ik ga mw. Braat berichten dat er een reactie is op haar oproepje en dan kan zij zelf contact opnemen met mw. Assies en hopelijk kunnen jullie dan een deal sluiten.

  1. Margriet Hof

   Hallo mw. Braat, u kunt nu rechtstreeks contact opnemen met mw. Assies, want ik heb u haar email-adres gegeven. Liever niet meer communiceren via dit blogje.

  1. Hallo Karin, wat een lief aanbod. Wanneer zich iemand hiervoor meldt, dan kan ik jullie met elkaar in contact brengen.

 2. Ik heb een catalogus scheepjeswol no 200
  Kan ik daar uit bestellen,Margriet? Ik zou Lente 4541
  En kruidenlap 847????? Willen bestellen,ok?

 3. Maria Van Elssen

  Ik heb een tapijt van 1,5 m op 2m wat voor de helft ongeveer al geknoopt is maar wil het nu verkopen.het is ecru wol die in strengen is van ong.700 gr dus moet nog gesneden worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.