Robinia en Rhododendron bloeien uitbundig


Een paar dagen geleden fietste ik door de stad en zag een rijtje bomen bloeien waar ik helemaal verbaasd over was. Het was net of ik die bomen nog nooit eerder had gezien maar dat zou een beetje raar zijn want ze staan daar al jaren. Maar zò mooi in bloei: welke bomen waren dat eigenlijk?
Vandaag zagen we dezelfde bomen in de Achterhoek ook overal bloeien, en maakten we een praatje op een landgoed. Daar kregen we te horen dat wel meer mensen die reactie nu hebben, dat ze zich afvragen of ze die boom wel eens eerder hebben gezien. Het is de Robinia, oftewel de Acacia. Vorig jaar heeft hij nauwelijks gebloeid, en het lijkt of hij nu de achterstand inhaalt met uitbundige bloemen. Het zou inderdaad wel zo kunnen zijn dat we dit nog nooit eerder hebben gezien!

Ik stopte alle indrukken van vandaag in m’n tasje en deel er nog een paar met jullie. Ben benieuwd of jullie ook die verbazing hebben bij deze bloeiende bomen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Wandkleed maaswerk op weven

Vintage jurk

Bloemenkrans

Groen gras en grijze lucht

Reacties

 1. Francien Reijmers zegt:

  Wat grappig Margriet dat je over de acacias blogde. Wij reden gisteren in Twente via Tubbergen naar mijn zus en zagen ongelooflijk rijen bloeiende acacias en vroegen ons inderdaad of of dat dit jaar spectaculairder was dan anders. Wij konden ons niet herinneren het ooit zo gezien te hebben.
  Leuk dat je de info van de tuinbaas met ons deelde, nu weten wij het ook!!
  Mooi dag en een hartelijke groet,

 2. Juist gisteravond ben ik nog even op de fiets gestapt met mijn camera om een foto te maken. Vooraan in onze straat staat er ook eentje.
  Van mijn vader hoorde ik al dat dit Acacia’s zijn. Als oud-imker wist hij te vertellen dat hier de bijen “graag op zitten”…honing halen dus 🙂

 3. Hennie zegt:

  Grappig, ik had dit jaar juist een ongekend overvloedig bloeiende sering. Een ieder die wilde kon een bos krijgen. Je zag niet dat er iets af was. Hij is ook groot en ieder jaar (al zolang ik me kan herinneren, want hij staat er al van voor mijn geboorte) is er een serie bossen af te halen, maar dit jaar was het extreem. Vorig jaar had ik slechts enkel bovenin een paar trosjes. De acacia’s hadden dus hetzelfde. Leuk om te lezen!

 4. Margriet Hof zegt:

  Bedankt voor jullie reacties en herkenning! De afgelopen week heb ik volop genoten van wel vijftig acacia’s die ineens overal bleken te staan op plekken waar ze me nooit eerder opvielen. Overal waar we reden zei ik: “Kijk, daar ook weer één!”

  Overigens (reactie op Ine) kochten we nog wat honing op het terrein van het landgoed waar we waren, want daar was ook een klein marktje. Natuurlijk vroegen we om acacia-honing, maar die was er nog niet, omdat het vorig jaar dus juist een heel slecht bloei-jaar was. Maar dit jaar zal er inderdaad vast volop acacia-honing komen!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen