Rode geborduurde randen

Rode geborduurde randen: daar houden we denk ik allemáál wel van!
Het bovenste randje is van m’n handwerkvriendin. Ze zei dat ze door mij op het idee was gekomen om oude restjes aida-handwerkstof te gebruiken voor één kruisje per vier hokjes. In plaats van één kruisje per weefselbosje. Dat borduurt lekker! Op haar beurt bracht ze mij ook weer op een idee: om dan voor de rand wèl weer de kleine kruisjes te maken. Dat geeft een leuke afwerking!
Het patroon voor de rand had ze uit de tweede map Het Komplete Handwerken gehaald. Die pakte ik er gelijk even bij voor een foto. Over die mappen had ik net begin deze week geblogd. Het zijn mappen waar je je héle handwerk-leven plezier van kunt hebben (vinden we allebei).

De middelste rand liet ik aan haar zien: die borduurde ik vorig jaar op vakantie. Toen nam ik een oud stuk gordijn mee, en een tijdschrift, en wat rood borduurgaren. “Een gordìjn??” vroeg ze. “Ja, dat borduurt heel lekker. Wil je ook een stuk?” En huppakee, de schaar erin. Dat doe ik niet zo gauw, maar voor een handwerkvriendin natuurlijk wel. Benieuwd wat ze ervan gaat maken.

En de onderste rand: die is antiek. Héél fijntjes geborduurd op boerderij-geweven linnen. Wat hebben wij het dan toch makkelijk, met onze gordijnen en aida-stoffen. Dat borduurt toch wel erg lekker!

O help, nu zie ik ineens een paar foutjes in mijn rand! Zien jullie het ook?

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude ansichtkaart Volendam

Borduurwerk van vroeger, bijvoorbeeld van 1759

Kleedjes in lintkant

The returning of the light

Reacties

  1. Ja, ik zag er twee of drie. Volgens mij kun je ze nog verbeteren.

  2. Ja ik zie ze ook….4 kruisjes 😉

  3. Margriet Hof zegt:

    Hee: leuk dat jullie meekijken! Ik zit zelf al aan vijf gemiste kruisje. En die kunnen er inderdaad makkelijk nog bij.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen