Rood in de sneeuw (1)

Gehaakte omslagdoek in landschap

Eerst nam ik gisterochtend wat handwerken mee naar buiten om in mijn achtertuintje te fotograferen. De witte sneeuw geeft een mooie achtergrond waarop handwerk altijd goed uitkomt. Maar toen ik daar zo een tijdje mee bezig was geweest, begon het te kriebelen. We wilden langs de IJssel rijden en genieten van de wijdse en besneeuwde uitzichten! De auto voerde ons naar Zwolle, waar we toch nog een boodschap te doen hadden. Bij Gehaakte rode sjaal in sneeuwHattem gingen we van de snelweg af en reden een stukje ‘binnendoor’. Vlakbij de rivier zijn de mooiste plekjes! Ik laat deze oude rode sjaal nog eens zien. Ik maakte hem lang geleden al, toen ik al m’n restjes wilde opmaken. Op de kleinere foto is te zien dat ik daar heel serieus over was: ook als een bolletje garen niet genoeg meer was om een hele toer mee uit te haken, gebruikte ik het. Dan deed ik de aanhechting gewoon midden in de toer. Dat gaf een speels accent!

Rode auto's in de sneeuw op dijk

Een beetje spelen, daar hou ik wel van. Onze auto parkeerden we onderaan de rivierdijk, en die fotografeerde ik ook maar even. Terwijl er net een andere rode auto òp de dijk reed. Auto’s horen rood te zijn, dan zie je ze goed….

3 reacties op “Rood in de sneeuw (1)”

 1. Ik vind de rode auto’s zeer geslaagd. Prachtige foto.
  Voor mij mogen auto’s ook rood zijn, helaas denkt mijn echtgenoot daar anders over.

  Jij hebt me geïnspireerd met deze post want daardoor kreeg ik ineens zin om ook wat handwerk in de sneeuw te leggen. Daarnet uitgeprobeerd en het geeft inderdaad mooi. Bij mij staan er vogel pootjes in de sneeuw mee op.
  Ik maak er morgen of zo een post van.

  Bedankt voor de inspiratie!

  Inderdaad ook zeer mooi, jouw rood in de sneeuw naast het water!

 2. Over de auto: dit is al onze derde rode auto. We kopen ze altijd tweedehands en ontdekten dat rode auto’s een paar duizend euro goedkoper zijn alleen maar omdat ze rood zijn. Schijnt dat iedereen zwarte wil, dus wij doen er ons voordeel mee!

  Over de foto van m’n haakwerk in de sneeuw: leuk dat ik je geïnspireerd heb.
  En als ik een foto klein op m’n blog zet (omdat dat beter uitkomt) kun je er altijd op klikken en dan krijg je hem nog groter te zien.

  Als er nog sneeuw (en tijd) over is: veel foto-maak-plezier!

 3. Altijd al heb ik een brandweerrode auto gewild….. nooit gelukt. De nieuwe, ouwe auto’s die ik kocht waren altijd wit of blauw of blauw of wit. Een appelgroene ertussendoor, maar nooit, nooit -tot mijn grote verdriet- een brandweerrode. Een vriendin van mij kocht een nieuwe….. een brandweerrode….. en ik was zoooo jaloers!! Maar mijn huidige lieve ouwe blauwtje is nog steeds prima, in augustus a.s. 16 jaar oud; (13 jaar geleden door mij gekocht) geeft geen problemen -een echt werkpaardje- en ik moet haar gewoon oprijden, dus….. of ik ooit aan een brandweerrode auto toekom??? gezien mijn leeftijd wordt dat twijfelachtig!!!
  Ik weet het, dit is een l…. verhaal, maar het moest even!!
  Groet, Rya

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013