Rode sterren zoeken

Schilderij-droogbloemen-Mies-Bloch

Vroeger droogden we bloemen. We hingen ze ondersteboven aan het plafond en versierden er onze huizen mee. En kantoren, want ik heb ook nog herinneringen dat ik bosjes droogbloemen meenam naar m’n werk en ze daar achter de tekstverwerker ophing. Al dat gedroogde-bloemen-gedoe hoort heel erg bij de seventies en ik vond het destijds geweldig. Nu vind ik iets anders mooi: dit geborduurde droogbloemen-schilderij naar ontwerp van Mies Bloch. Er was in die droogbloemen-tijd een gratis patroon bij het tijdschrift Margriet en daarom hebben zoveel vrouwen dit patroon destijds gebruikt om zelf ook een droogbloemen-schilderij te borduren. Ik heb ze gevonden met witte achtergrond, met bruine achtergrond en met groene achtergrond. En er zijn vast nog wel meer kleuren te vinden. Gister zag ik er nog één maar die liet ik staan: eerst deze maar eens laten zien. Deze met rode achtergrond staat nu in onze woonkamer tussen de kerstspullen en voegt een vrolijke noot toe.

Geborduurd motief op grof stramien
It is the season to be jolly en nu wij een paar vrije dagen hebben en het zonnetje ook nog zo uitbundig schijnt (is het echt eind december?) ga ik op stap om de sterren die overal stralen op te zoeken.

Kantklos kleedje voor kerst

Een mooie dag  om van het mooie weer en het naderende einde van dit OUDE jaar te genieten. Fijne dag gewenst!

Geborduurd schilderij droogbloemen Mies Bloch

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Bezoek aan Huis Doorn

Picknickkleed in HongKong

Mooie oude huizen

Laatste dag van augustus

Comments

 1. De dag is al half om als ik dit lees en schrijf.
  Dus mijn goeie wensen komen als mosterd na de maaltijd 😉
  Hoop dat je een hele gezellige dag hebt gehad.

  Ik kan het trouwens nog steeds niet laten: paar takjes Judaspenning staan in een vaasje op de vensterbank. En gipskruid knip ik nog steeds uit een boeket en geniet er nog veel langer van als de andere bloemen al zijn verwelkt.
  Roosjes gaan ook weken langer mee hier…..
  Ben ik in de seventies blijven hangen….altijd gedacht van niet.
  😀

 2. Hallo Margriet,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag toegewenst. Wat leuk hè dat zoveel mensen ter ere van jou vandaag en vanavond mooi vuurwerk afsteken. 🙂
  Hartelijke groet en een heel mooi 2016!
  T.

 3. Margriet zegt:

  Bedankt voor jullie reacties!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen