Rood merklapje

Rode merklapjes stonden de afgelopen jaren volop in de belangstelling van vele handwerksters. Ze zijn heel divers, ze zijn inspirerend om na te maken, en ze zijn leuk om te verzamelen. Op de lapjes werd geoefend met letters en randjes en soms werd de datum en de plaatsnaam ook geborduurd en soms werd die weggelaten. Soms werd de eigennaam geborduurd en soms mocht dat niet (‘dat was ijdel’), en soms de naam van de school.
Op het merklapje op deze foto alleen randjes en grote letters. Misschien werd het meisje ziek en kon ze het lapje niet afmaken. Leuk voor iemands verzameling? Of om het zelf af te maken, waarom ook niet?

Ik ben zelf op zoek naar een merklapje waarop de plaatsnaam “Aalten” is geborduurd. Heeft iemand een tip?
Ik heb een leuk ideetje voor volgend jaar.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Jachttafereeltje op een boekenlegger

Geborduurde alfabetten

De loteling

Gebreide groente in oude Steek

Reacties

  1. Marion Strik zegt:

    Dag Margriet,

    Zo leuk deze handwerkjes, bij onze klederdrachtvereniging Mooi Zeeland komen we ze ook nog al eens tegen bij de klederdrachtkleding die ingeleverd wordt. De laatste keer zat er een lange lap met allerlei steekjes, stopwerk, borduursteken, knoopsgaten e.d. bij, maar van een kennis hoorde ik dat deze lapjes soms wel meters lang waren. Wij zijn er blij mee, we bewaren ze goed en soms gaan ze in onze vitrines.

    groetjes, Marion Strik.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen