Roosje bij de Ribes

De Ribes was één van de eerste namen die ik van mijn vader vroeger leerde. Ik was een klein meisje en huppelde rond in de tuin en zag dat er een struik was die roze bloemen had gekregen. Mijn papa was blij, en ik ook! “Kijk, de Ribes bloeit!” zei hij. Sindsdien ben ik altijd van deze struik blijven houden…

Twee maanden geleden dwaalde ik voor het laatst rond in de grote tuin van mijn papa. De Ribes bloeide toen volop en ik legde er even mijn kussentje in. Roosje op vaderdag… Ook aan vaders die al lang geleden zijn overleden blijf je denken. In dankbaarheid, dat hij mij al vroeg die plantenliefde heeft doen ontwaken.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Even tussendoor

Nog even twitteren aan het eind van de dag

Mannetje-vrouwtje

Bandweefsel uit Mexico

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen