Rose pincushion

Al heel lang stak er een briefje uit een Engels tijdschrift, bij de pagina waar ik een leuk kussentje had gezien. Het wachten was op een groene ondergrond. Ik had een stapeltje handwerklinnen gekregen en het eerste wat ik deed was kijken of er ook groen tussen zat. Ja, precies de goede kleur! Dus vanmiddag borduurde ik dit renaissance-motiefje. Toch nog enigszins een zondags kussentje!

“Stitching on coloured fabric can make the aida holes difficult to identify”, staat bij de beschrijving. Borduursters herkennen dat wel: op donkere ondergrond is het lastiger om de juiste gaatjes te zien. “Always remember to stitch in good natural light,” staat er nog bij als tip. Vandaag overvloedige zonneschijn en daarmee was dit een fijn borduurwerkje in het zonnetje.

De tekst bij dit patroontje vermeldt nog dat het gedurende de Tudor-periode mode was om geborduurde speldenkussentjes kado te geven. Spelden werden veel gebruikt bij de kostuums en kleding en de speldenkussentjes waren daardoor ook onderdeel van het dagelijks leven.

2 gedachten over “Rose pincushion”

  1. De roos lijkt op de tudorroos, maar die is wit van binnen en rood van buiten. In het Tudortijdperk (en ook daarna nog) werden kledingstukken inderdaad met spelden aan elkaar vast gezet, de stomacher (borstlap) bijvoorbeeld aan de jurk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.