Ruitveranderen

Het blijft moeilijk, wat er allemaal gebeurt en verandert in de wereld. De manier die de meesten hebben om ermee om te gaan is: kennis nemen en betrokkenheid voelen, en dan weer andere of ‘gewone’ of onze eigen dingen doen. Dat kàn ook niet anders. Ik doe het ook zo.

Een tijdje geleden blogde ik over een paar boekjes die een oude techniek beschrijven om ‘stof te veranderen’. Het wordt ook wel ‘ruitveranderen’ genoemd. Ik nam me voor om het zelf ook eens te proberen. De eenvoudigste manier is op een geruite stof wat regelmatige koninginnesteken (dat is een plusje en een kruisje over elkaar heen) te borduren. Heel simpel, ik wou gewoon even het effect zien.

Schattig tafereeltje, met die hertjes. Maar hier op de Veluwe kunnen ze ook heel wat minder schattig zijn. Vier herten staken zòmaar over, gelukkig op een rustig weggetje. We reden niet hard en konden op tijd remmen. Maar anders zou zòmaar de dag / de auto / of zelfs je hele leven kunnen zijn ‘veranderd’. Dat zouden we dan een ‘ongeluk’ hebben genoemd. Maar het is verschrikkelijk om te weten dat al die vreselijke dingen die nu gebeuren geen ongelukken zijn, maar intentioneel. Voor miljoenen mensen zijn die bombardementen ‘levensveranderend’ en voor de rest is het ‘wereldveranderend’.

1 gedachte over “Ruitveranderen”

 1. Hoi Margriet.
  Dank je wel voor je mail en je antwoorden op mijn reacties.
  Volgens mij heb ik ook nog ergens zo’n rood geruit lapje in de lappenmand. Het doet me denken aan Brabant of Beiers bont. In mijn verkeringstijd heb ik daar ooit een tafelkleed van gemaakt. Het ligt nog steeds in de kast, Inclusief wat vlekjes die er helaas niet meer uitgaan. Gebruiken doe ik het niet meer, want we hebben nu een ronde tafel. Maar wie weet ooit. Ik kan er wel eens een foto van maken. dat heb ik nog nooit gedaan.
  Misschien heb je zelf ook wel zo’n tafelkleed of heb je er een keer over geschreven 🙂 . ik zal eens zoeken op je blog.
  De oorlog raakt veel mensen. Door al die media berichten is het helaas dichterbij dan ooit.
  Groetjes Petra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.