Schaatsen. Op een topplek en ook een top-borduurwerk

Central Park New York

Bovenste foto: Central Park in New York! Deze foto maakte mijn dochter vorige maand toen ze een paar weken in Amerika was. Nu is het in Nederland voor het eerst sinds lange tijd ook even winters dus een mooi moment om deze foto te laten zien.

Onderste foto: Een prachtig borduurwerk wat al die kleurige en vrolijke bedrijvigheid zo treffend uitbeeldt. Het ontwerp van dit zwierige ijstaferel is van Mies Bloch en is gepubliceerd in het Grote Kruissteekboek. In dat boek is het borduurwerk uitgevoerd op donkerblauwe ondergrond. Dat kan ook, en dan lijkt het nòg meer op de Central Park foto.

Borduurwerk ijspret

Dit prachtige borduurwerk liet ik vorig jaar ook eens zien, tijdens de Olympische Spelen. Ik vroeg me toen af: “Gaat het om seconden of uren?” In de topsport in Sochi ging het zelfs om fràkties van seconden. Maar voor borduursters geldt: het gaat om uren. Uren borduurplezier dan wel te verstaan. Dat heeft iemand anders al gehad die dit geborduurde tafereel maakte. Het is een hele mooie lap geworden, die echter nog nooit is ingelijst. Na de borduur-uren bleef de lap liggen. Nadat ik er eerst zelf een jaartje van heb genoten bied ik hem nu te koop aan. Verdere informatie over dit ijspret-tafereel vind je in m’n shop.

6 gedachten over “Schaatsen. Op een topplek en ook een top-borduurwerk”

 1. Annette de Kruijf

  Heeft u misschien nog het borduurpatroon. Die van mij is nog niet af en de mijne is helemaal vergeeld en gescheurd

 2. Heeft u het borduur patroon nog Ik heb hem zelf ook geeft mijn schoonmoeder heeft hem deels gehaakt .heb hier wel het patroon alleen hier staan geen kleurnummers bij. Ik zou hem graag af willen maken zodat ik hem met de winter kan ophangen. Ik kan u eventuel ook een foto sturen van wat mijn schoonmoeder al gehaakt heeft omdat u bewijs hebt dat hé tmij echt alleen om de kleur nummers gaat. Met vriendelijke groeten Patricia.

 3. Heeft u het patroon nog? Ik zou graag alleen de pagina van de gebruikte kleurnummer willen weten Het patroon heb ik geerft van mijn schoonmoeder zij heeft hem deels al geborduurd en ik na jaren zo weg gelegt t ehebben zou ik hem toch graag af willen maken zodat mijn man iets van zijn moeder heeft die zij voor hem wilde haken zodat we het in de wintermaanden en feestdagen op kunnen hangen ook leuk voor onze kinderen die hun oma mooit hebben gekent maar wel dit heel mooi vinden war hun oma al heeft geborduurd zo zal het altijd een plekje in de familie houden. Groetjes Patricia.

  1. Hallo Patriacia,
   Mooi dat je dit borduurwerk van je schoonmoeder wil afmaken. Ik kan me goed voorstellen dat dat veel positieve herinneringen heeft. Ik heb je de kleurnummers nu gestuurd.
   Veel borduurplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.