Schaatsen. Op een topplek en ook een top-borduurwerk

Central Park New York

Bovenste foto: Central Park in New York! Deze foto maakte mijn dochter vorige maand toen ze een paar weken in Amerika was. Nu is het in Nederland voor het eerst sinds lange tijd ook even winters dus een mooi moment om deze foto te laten zien.

Onderste foto: Een prachtig borduurwerk wat al die kleurige en vrolijke bedrijvigheid zo treffend uitbeeldt. Het ontwerp van dit zwierige ijstaferel is van Mies Bloch en is gepubliceerd in het Grote Kruissteekboek. In dat boek is het borduurwerk uitgevoerd op donkerblauwe ondergrond. Dat kan ook, en dan lijkt het nòg meer op de Central Park foto.

Borduurwerk ijspret

Dit prachtige borduurwerk liet ik vorig jaar ook eens zien, tijdens de Olympische Spelen. Ik vroeg me toen af: “Gaat het om seconden of uren?” In de topsport in Sochi ging het zelfs om fràkties van seconden. Maar voor borduursters geldt: het gaat om uren. Uren borduurplezier dan wel te verstaan. Dat heeft iemand anders al gehad die dit geborduurde tafereel maakte. Het is een hele mooie lap geworden, die echter nog nooit is ingelijst. Na de borduur-uren bleef de lap liggen. Nadat ik er eerst zelf een jaartje van heb genoten bied ik hem nu te koop aan. Verdere informatie over dit ijspret-tafereel vind je in m’n shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Herdenking WO I op 11-11 om 11:11 uur

Wandelen langs sprengen

Onderweg kringlopen

Stola van wolbloemen uit Tunesië

Reacties

  1. Die Hollandse schaatspretbeelden blijven toch leuk!!

  2. Margriet zegt:

    Update: dit borduurwerk is verkocht

  3. Annette de Kruijf zegt:

    Heeft u misschien nog het borduurpatroon. Die van mij is nog niet af en de mijne is helemaal vergeeld en gescheurd

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen