Schellekoorden

Impressie van m’n schellekoorden. Allemaal gister op de vrijmarkt gekocht.

7 gedachten over “Schellekoorden”

 1. Oh, wat mooie, vooral die 2 linkse! Ben bijna jaloers ?. Mijn oogst was namelijk niet groot, wel mooi, máár geen enkel goed handwerkje (of pakket, handwerkboek, oid) gezien. Er was hier sowieso weinig oud spul. Bij mij wisselt het ook per jaar. Soms juist boeken, dan weer handwerk, 1 keer veel kralen/sieraden, soms juist meer serviesgoed. Leuk om te zien wat jij hebt gevonden.

  1. Hoi Hennie, jammer dat jij geen enkel goed handwerkje bent tegengekomen, terwijl je er wel naar op zoek was. Ik vind het zelf ook altijd jammer dat we op zo’n dag maar op één plaats tegelijk kunnen zijn, terwijl je weet dat er vàst ergens anders nog wel iets ligt wat je zou willen kopen. De laatste jaren gaan wij daarom naar meerdere plaatsen toe, en dat vergroot de koop-kans aanzienlijk. We beginnen dan bij een markt in een dorp die heel vroeg begint. En daarna nog naar een andere stad, waar de sfeer dan ook heel anders is. In het dorp deed ik dit keer de meeste handwerk-inkopen, en in de stad was het aanbod veel meer richting brocante. De zak schellekoorden was een topper! Ik kocht ze allemaal op één plek, en de verkoper was eigenlijk wel blij dat hij ze kwijt kon. Aan mij dus, ik ben er blij mee en ga ze later nog beter laten zien.

 2. Wat een leuke vondst. Het is helaas niet meer zo van deze tijd, schellekoorden. Mijn oma had er wel eentje hangen. Misschien komt het weer in.

  1. Margriet Hof

   Schellekoorden zijn echt grappige verschijnselen met een duidelijke geschiedenis (daar heb ik wel eens een blogje over geschreven). Nadat ze niet meer echt nodig waren (om de dienstbode te bellen) bleven ze nog heel lang in de handwerkmode. Ik vind het verbazend om te zien hoeveel verschillenden er zijn gemaakt. Die lange stroken waren natuurlijk ideaal om borduurwerkjes over een bepaald thema onder elkaar te plaatsen.
   Het zal mij benieuwen of ze ooit weer in de (borduur) mode zullen komen.

 3. Wat zijn ze mooi die 6 schellekoorden. Ik ben er gek op en heb er zelf reeds 10 gemaakt naar oude modellen uit Denemarken. Ze passen op een klein muurtje, een belletje onderaan en zijn zo schattig.
  Groeten
  Lydie

  1. Margriet Hof

   Hallo Lydie,
   Wat bijzonder dat je zelf zes van die mooie Deense schellekoorden hebt geborduurd!
   En wat een goed idee om ze dan alle zes bij elkaar te hangen op een klein muurtje; dat staat vast prachtig!
   Ik zou zelf mijn schellekoorden ook wel eens allemaal bij elkaar willen hangen (ik heb er nog veel meer) maar ik denk dat dat toch minder mooi uitkomt dan bij jou, omdat ze allemaal zo verschillend zijn. Het lijkt mij bij jou erg mooi, omdat je allemaal Deense ontwerpen hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.