Handwerken op Schiermonnikoog

Ik blog elke dag over handwerk.
Op mijn weblog heb ik meerdere keren een stukje geschreven over Schiermonnikoog. Die vind je hieronder.

Uitwaaien

Uitwaaien op een waddeneiland: daar hebben wij af en toe heel veel behoefte aan! We huren het liefst een vrijstaand huisje, en als daar dan ook nog een waslijn voor staat, ben ik helemaal blij. Leuk om mijn meegenomen lappendekens aan op te hangen. Meestal neem ik dezelfde oude lappendekens mee, zonder tussenvulling. Die komen juist in de duinen ook mooi uit.
Lees het hele artikel

 

De waslijn op Schiermonnikoog

Alles in het leven geeft herinneringen: elke ontmoeting, elke belevenis, elke stof en elke vakantie. Voor mij is deze strokenquilt de eerste herinnering aan een fantastische midweek op Schiermonnikoog. Ik wou dat ik nu ook nog zo'n mooie waslijn in m'n duintuin had!
Lees het hele artikel

 

Midweek op Schiermonnikoog

Een oud gehaakt tasje (meer dan dertig jaar geleden gemaakt) hing ik op aan een standpaal. Daarna liep ik het brede strand over, op weg naar een stipje aan de horizon. Een overweldigend gevoel van tijdloosheid en onbegrensdheid krijg je op dit strand.
Lees het hele artikel

 

Radertjes in het schelpenzand

Kort blogje om gelijk bij thuiskomst maar even de foto-van-de-dag te vervangen door een foto-van-gisteren: zes radertjes in het schelpenzand. Wat mooi dat al die radertjes van electronica en wifi het perfect deden!
Lees het hele artikel

 

Twee vintage breitasssen

Om m'n vintage-breitassen uit te proberen, had ik ze meegenomen op vakantie. Ze zijn me prima bevallen: een breiwerk met uitstekende pennen past er prima in. Nu m'n ebook is verschenen (waarin ik deze tassen ook laat zien), plaats ik er één in m'n shop.
Lees het hele artikel

 

Gratis nieuwsbrief

Tweedehandswerk verstuurt nieuwsbrieven. Hierin wordt een overzicht gegeven van mijn blogjes over handwerken van de afgelopen week.
Je kunt je hieronder aanmelden. Je ontvangt dan wekelijks mijn nieuwsbrieven (en die kun je trouwens ook weer heel makkelijk opzeggen).

Gratis e-book op aanvraag

In november 2014 heb ik een e-book geschreven over mijn vakantie met handwerk op Schiermonnikoog. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn dan stuur ik het je graag toe. Via het contactformulier kun je het aanvragen.