Schilderijtjes geborduurde zonnebloemen

Een beetje zon: daar verlangen we alweer naar, na al die regen. Maar er zijn gelukkig wel zonnebloemen te koop en één zo’n bloem vult gelijk je hele kamer met een zonnige uitstraling. In de Libelle verscheen eens een patroon om zonnebloemen te borduren en toen ik het zag (bij m’n schoonmoeder) was ik er gelijk wèg van. We waren bij haar op bezoek en ik vroeg of ik het mocht uitscheuren terwijl de Libelle nog nieuw was. Dat mocht en ik ging het direct borduren. Goede herinneringen aan!

En ik was niet de enige die gecharmeerd was van dit patroon, want later kwam ik de vier geborduurde vakjes nog vaker tegen. En nu ook een uitgescheurd patroon. Niet meer zo nieuw als destijds, maar wel een leuke illustratie dat dit patroon veel mensen aansprak. Het patroon is gevouwen en gekreukeld, en waarschijnlijk ook gebruikt. En misschien straks nog een keer gebruikt, door iemand die ook gelijk op slag verliefd wordt op deze zonnebloemen-compositie.

Soms schijnt de zon, en soms moeten de kaarsjes al aan in september. Maar borduren kan altijd, en je wordt er ook altijd vrolijk van. Soms van de afbeelding, en soms van het borduren zèlf!

(Vraagje: welk borduurwerk van deze drie zou door mij zijn gemaakt?)

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Lentebodes en behoefte aan kleur

Open Monumentendag

Mooi vluchtplekje

Het grote bruna brei en haakboek

Reacties

  1. Nummer 3, van links naar rechts gezien, vermoed ik. Vrolijk borduurwerk.

  2. Als ik naar je winkeltje kijk: de middelste. Want je eigen borduurwerk dat blijft langer aan de muur hangen. Zeker als je nog 2 andere exemplaren hebt van dit vrolijke werkje.

    • Margriet Hof zegt:

      Ja, de middelste is door mij gemaakt! Slim bekeken, want de andere twee staan inderdaad in m’n shop!
      En een andere invalshoek om te weten welke de mijne is: ik hou niet zo van glas voor een borduurwerk, dus mijn borduurwerkje heeft alleen een lijst en passepartout, maar geen glas.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen