Sempervivum (ook in handwerk!)

We hebben het planten-virus te pakken! Jarenlang hadden we genoeg aan tien planten in huis maar in korte tijd zijn dat er nu al vijf-en-twintig geworden. En het aantal groeit! We komen aan nieuwe planten door ze te krijgen (graag!) of te kopen. Nieuwe planten kopen bij een tuincentrum is makkelijk; veel leuker is het om ze bij één of andere verkoping voor een goed doel of zelfs in een botanische tuin te kopen. Na afloop van ons bezoek in Amstelveen gingen we naar de Hortus Botanicus aan de Zuidas. Deze Hortus herbergt de grootste collectie cactussen en succulenten van Europa: 6000 soorten! Het was een belevenis om door de kassen te lopen langs deze enorme soortenrijkdom.

Langs het water stonden grote schalen met  succulenten. Deze ‘Sempervivum’ zijn nu weer volop in de mode, maar waren vroeger ook al geliefd en stonden toen bekend onder de namen huislook of donderblad. Ik hou het bij ‘Sempervivum’; dat klinkt mooier. Tijdens onze wandeling door de Hortus had ik een nieuw mobiel-hoesje bij me. Ik had het eigenlijk tijdens mijn bezoek aan een Amstelveense borduurster willen laten zien, want in het verleden had zij mij wel eens een foto gestuurd met ditzelfde motief . Maar zij had al zoveel aan mij om te laten zien dat ik het vergat. Dus nu laat ik deze foto maar op m’n blog zien!

Dit bekende motief (uit uit Thailand of Cambodja) is eigenlijk ook een ‘Sempervivum’: Altijd levend en mooi in vele variaties!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Koud, maar de vogeltjes fluiten

Oude ansichtkaarten klederdracht

Alfarood

Granny square aan de gracht

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen