Serendipity

Serendipity is: op weg gaan en zien waar je uitkomt. Niet plannen, gewoon kijken wat er gebeurt. I love serendipity! Beetje flierefluiten, eindje rijden, kringloopwinkel in, koffie op terrasje, kiezen tussen winkel of museum. Lekker weg, en lekker anders dan de normale routine.
Mijn man heeft twee weken vakantie, een leuke pauze na 25 jaar te hebben gewerkt (natuurlijk had hij wel vaker vakantie, nou klinkt het zo gek). Hoe vul je zo’n pauze in? Hij is altijd wel bezig. Hier zie je hem in de verte, bezig met het onderzoeken van de knopjes van een boom, want dat was een opdracht, om een boom te determineren aan de hand van de knopjes.

En we gaan er graag samen op uit in deze weken. Lekker serendipity! Ik heb heel erg overwogen om dan zelf ook twee weken te stoppen met bloggen. Ik wou ook wel eens weten hoe het is om eens helemaal vrij te zijn van dat bloggen. Elke dag dacht ik: “En nou ga ik op m’n blog schrijven dat ik er mee stop, ik wil óók vakantie!” Maar elke dag dacht ik dan weer: “morgen ga ik dat wel zeggen; eerst nog even dit.” En zo gaat dat alsmaar. Dan vond ik het jammer om de foto’s die ik maakte nìet te laten zien op m’n blog. En dan merkte ik: ik kàn dus eigenlijk helemaal niet stoppen!

Het komt natuurlijk ook door al dat moeilijke nieuws. Daar wordt ik ook bedrukt van en het is ook zo ingewikkeld en dan denk ik: als ik niet blog, hoef ik ook niet na te denken hoe ik dat allemaal weer ga verwoorden. En vervolgens denk ik dan weer dat ik het ook niet nìet wil. En dan wordt het dus nog ingewikkelder.

Maar het is nu denk ik wel duidelijk. Ik hou van serendipity, ik hou van contact met m’n lezers, ik hou van buiten zijn, ik hou van vakantie, ik hou van vrijheid, ik hou van handwerk en ik hou van bloggen. Op de terugweg van Zutphen stonden we helemaal vooraan toen de brug openging. Tien heerlijke minuten wachten middenop die pas geverfde IJsselbrug. Lekker weer spelen met m’n kussentje (dit Margriet-kussentje gebruik ik wel vaker als ik wat wil vertellen over mezelf). Precies onder de bovenste horizontale ijzeren staaf zie je de inham waar we waren om even de rivier van dichtbij te bekijken, en daar lag ook die mooie fabriekshal met het golfplaten dak.

Natuurlijk zagen we nog veel meer moois, maar nu is het na een aantal blogjes wel weer genoeg. Ik heb tenslotte vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.