Serie boeken Borduren in kruissteek

“In mijn jeugd groeiden de bloemen uitbundig langs wegen en heggen, in bossen en velden. Helaas veranderde dat snel. Onkruidverdelgers deden hun intrede. Veel wilde planten en bloemen verdwenen.” Dat schrijft de auteur van het boek Borduren in kruissteek in het voorwoord. Ze droeg haar leuke boek op aan haar vader, die haar leerde de natuur te observeren, en aan haar moeder, die haar de liefde voor het borduren bijbracht. Mooi als je dat kunt zeggen! En als zoiemand dan een boek maakt, met vele eigen patronen van bloemen en planten, die zij zelf eerst had bestudeerd en getekend, dan wordt dat een mooi boekje. Veel planten zijn helaas niet meer zo algemeen, maar in geborduurde vorm worden ze gelukkig nog bewaard.

Het boekje had ik al een paar jaar liggen om ‘eens’ in m’n shop te zetten, en inmiddels was ik er wat aan gehecht geraakt. En terwijl het daar lag op een stapeltje, voegden er zich nog wat boekjes bij uit deze serie. Het leek me leuk om te wachten tot ik de serie compleet had, en dat heb ik nu. Deze boekjes uit de serie Borduren in Kruissteek kom je slechts zelden tegen. Ze werden uitgegeven in het begin van de negentiger jaren en ze waren destijds nogal prijzig, dus zullen ze ook niet zo algemeen zijn geworden. Maar het zijn leuke boeken en het is ook leuk om ze alle vier bij elkaar te zien:
Borduren in kruissteek BloemenBorduren in kruissteek Feestelijke gelegenhedenBorduren in kruissteek interieurBorduren in kruissteek Teddyberen.

Het kenmerkende van dit soort boekjes is de gezellige vormgeving, waar aandacht aan is besteed. De opmaak moet je als het ware overhalen om dàt leuke patroontje ook te willen borduren. Keus genoeg!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Randjes, kantjes en bandjes

Flower fairy Roos

Reformatieherdenking in Marburg

Borduurwerk Geometrische vormen en patronen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen