Sfeerimpressie zomerse antiekmarkt

De antiekmarkt in Apeldoorn gaf opnieuw veel oud handwerk te zien. Sommige kramen lagen vol met oud textiel. Daar sta je dan een tijdje naar te kijken. Je waant je, nee: je bènt echt even in een ander wereldje.

De antiekmarkt is ook een goede plek om nieuwe dingen te zien op het gebied van handwerk die je nog nooit eerder hebt gezien. Zoals een kraagje wat gemaakt was van glad galonband. Wat moet dat een werk geweest zijn om te maken, zei de mevrouw achter de kraam. Dat gladde spul glijdt gemakkelijk weg.
Of zoals een gehaakte strik, die ik niet los kon kopen want ze verkocht liever het hele doosje. Ik kocht eigenlijk niet veel, maar ik vond het gewoon heerlijk om in het zonnetje langs die kramen te lopen.
Bij een kraam met geborduurde schilderijen stond ik even naar een groot schilderij van de gouden koets te kijken. “Die heb ik ook gehad, zei ik. Ja, het schilderij dan, voegde ik eraan toe. “Nou, je kan beter de echte hebben”, zei de mevrouw achter de kraam, daar heb je meer aan.” “Ach, maar dat geeft ook weer zo’n gedoe”, zei ik lachend.

En zo is het. Tèveel spullen geeft ook maar ‘gedoe’. Dus ik hield me in, wat het kopen betreft. Maar ik heb wel genoten van het zien van al dat moois!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013