Sierlijke kleedjes

Oud haakboekje op gehaakt kleedje

Er is een tijd geweest dat de weinige telefoonnummers slechts drie cijfers bevatten. Niet meer om voor te stellen! Als ik weet in welke tijd dat was, dan kan ik ook weten hoe oud dit tijdschrift ongeveer is, want er staat een drie-cijferig telefoonnummer op de voorkant. Het tijdschrift werd uitgegeven in Doetinchem en ik denk dat het een groot bereik heeft gehad. Want nu nòg vinden we die fijn gehaakte oude kleedjes terug op rommelmarkten. Vele decennia geleden werden ze veelvuldig gehaakt en vele decennia lang werden ze ook bewaard. We vinden ze nu weer prachtig!

Het is erg leuk om zo’n oud boekje door te kijken. Ik kwam onder de indruk van de scherpte van de foto’s en de duidelijkheid van de beschrijvingen. Nog vèr voor het Durable-boekjes-tijdperk waren deze patronen er al. En ze zijn zò mooi!

Dit bijzondere tijdschrift plaats ik in m’n shop en ik noem nog even de ondertitel: “In verschillende technieken gehaakt”. Dat zijn bijvoorbeeld: Filetwerk, Deloshaakwerk, Kanthaakwerk en Iersch haakwerk. Prachtig om weer kennis te nemen van die oude  technieken!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Letter O met poes

Oh, kom er eens kijken!

Blauw picknickkleed tussen hoge gras

Bermtoerisme

Groot handwerkboek uit grootmoeders jeugd

De Nachtwacht

Reacties

  1. Marie-Claire zegt:

    Er staat nog heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeel moois op je blog proficiat groetjes Marie-Claire

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen