Snelle klik

Brug bij Arnhem
Het is natuurlijk niet altijd prachtig weer, hoe graag we dat zouden willen. Maar dreigende luchten boven weidse vergezichten vind ik ook altijd wel mooi. Deze foto nam ik gisteren bij Arnhem, terugkomend van een uitstapje. Ik geniet meestal enorm van naar buiten kijken over het Hollandse landschap en vooral de bruggen over de rivieren met de brede uitterwaarden zijn mooi. En op het laatste moment (als we de brug bijna over zijn) bedenk ik dan dat ik daar tòch graag een foto van wil. Eerder lukten die foto’s nooit, want m’n vorige toestel was net iets te langzaam. Maar nu heb ik een nieuw, en zoals het op een foto-blog gebruikelijk is: die laat ik graag zien. Weer een Fujifilm, de X30 en dat is de opvolger van mijn vorige Fuji, de X20. Ik ben er blij mee!
Fototoestel met geborduurde band
Toen ik precies drie jaar lang elke dag had geblogd (dat vertelde ik op 1 januari van dit jaar, en dat kun je hier nog nalezen) liet ik mijn vorige toestel zien. Ik vertelde dat de sluiterknop na duizenden foto’s (voor 1670 blogjes) bijna was versleten. En ik vertelde wat over de geborduurde band die ik een tijdje aan mijn fototoestel had. Die band kocht ik als tiener bij een stand die eigen-geïmporteerd borduurwerk verkocht voor hulpverlening in een ver land. Vele jaren bewaarde ik het borduurwerk en keek er af en toe naar en zo voedde ik mijn liefde voor etnisch borduurwerk. Uiteindelijk maakte ik er een keer een draagband van.

Nu nam ik mijn fotoestel gister weer mee naar een museum (en zag daar nog veel meer textielkunst uit andere landen, maar daar gaan volgende blogjes weer over). Dit fototoestel heeft het al een paar maanden overgenomen van m’n vorige, en bij die brug-foto van gister dacht ik: Dat moet ik toch eens even laten weten.

De bovenste foto laat ook wat vaart zien. Ik moet vanmorgen ook weer ‘vaart maken’. Ik loop een beetje achter bij wat ik allemaal nog zou willen vertellen en hoop later mijn foto’s van de paasdagen nog te laten zien. Eerst even aan het werk, en als jullie dat ook moeten: goede dag gewenst!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Durable boekjes gaan alle kanten op

Twee haakboekjes Durable katoen

Durable katoen

Geborduurde letters M en R

Textielkaarten Zeeland

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen