Snijbiet van eigen land

De woensdagen zijn onze groentedagen. Als leden van een boerderij-coöperatie mogen we dan ’s middag een portie groente van die week ophalen. Een paar keer per jaar is er ook vlees-uitgifte van een paar eigen koeien en varkens en na een lange opstartfase merken we dat het nu allemaal soepel verloopt. Nou ja, voor òns is het ‘soepel’ want wij hoeven alleen maar daar naar toe te fietsen. Voor de boer die we als groep in dienst hebben, en voor de vele vrijwilligers is het hard werken! En soms krijgen ze het nèt niet helemaal klaar en dan mogen we niet alleen onze eigen boontjes doppen, maar ze ook plukken. Nog geen grote hoeveelheden, want we zijn met 200 leden, maar het wordt steeds meer nu alles zo goed groeit! Voor vandaag was er gecommuniceerd: neem een tas mee en dan mag je zelf wat peultjes plukken. Een leuke ervaring, zo midden op het land in de hete junizon!

Verder kregen we wat eieren (van de kippen die helaas nog steeds opgehokt zijn), een koolrabi, een stronkje broccoli, bosuien, een paar kleine komkommertjes en snijbiet. Als ik daar dan mee thuiskom (helemaal warm van het fietsen) voel ik me zo rijk! Verse groente die nèt geoogst is, is zò lekker! En dan die kleuren: daar geniet ik ook van!
Als ik nog een tip mag geven: als je ergens een keer snijbiet kunt kopen: gelijk doen! Alleen even smoren in een beetje boter of olie, en verder niks. Heerlijk!

2 gedachten over “Snijbiet van eigen land”

    1. Margriet Hof

      Bedankt voor je reminder van de Kaffe Fassett prints; daar heb ik nog een paar stukjes van liggen! Door je reactie krijg ik weer zin om die te gaan gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.