Soms kun je er wat mee


Het is interessant om te zien wat mensen hebben geborduurd, maar als zo’n borduurwerkje is gaan zwerven dan is het niet meer te achterhalen wat hen heeft doen besluiten om nou juist dàt te gaan maken. Zag iemand een plaatje en leek dat wel leuk om te borduren? Of was er een aanleiding, bijvoorbeeld om de huishond Debbie te borduren? Bij de egeltjes kan ik me er nog iets bij voorstellen, want deze zomer stond ik een keer heel vroeg op en zag toen de egel in de tuin rondscharrelen, op zoek naar slakken. “Hij is er nog!” riep ik blij want ik had ‘onze’ egel vroeger al wel vaker gezien (in de avondschemering) maar nu al een hele tijd niet meer. Maar als ik dat leuke moment had willen vastleggen, dan had ik denk ik niet gekozen voor een plaatje waarbij die egeltjes aan rijpe vruchten knabbelen.

Ook bij de andere voorstellingen kan ik me niet zo goed voorstellen waarom iemand nou juist een ophaalbrug heeft gekozen (en die vervolgens niet afmaakte), of een paar bloempjes en die vervolgens te strak afknipte. Of die hand die een bal vasthoudt. Over het afgeknipte dorpje schreef ik al eerder.

Maar ook al weten we de achtergrond en de aanleiding niet, wie weet ziet iemand hier nog wat in. Ik vond het leuk om eens te laten zien hoe verschillend tweedehands-borduurwerkjes zijn en wat ik allemaal tegenkom. Ik plaatste ze in m’n shop en misschien was iemand nou nèt op zoek naar zoiets om ze ergens op te naaien of om op een andere manier nog te gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.