Special Ariadne merklappen uit 1992

Twee tijdschriften Ariadne merklappen
1987: De eerste artikelen over antieke merklappen verschenen in Ariadne. De redactie begon al iets te vermoeden van de nieuwe trend (schrijven ze later). “Er kwamen zo ongelooflijk veel telefoontjes en brieven binnen! Of we een patroon konden maken voor die ene speciale merklap. Of er cursussen worden gegeven. Of er een winkel is waar je merklappen kunt kopen. Of er exposities zijn….”
“Door al die reacties leerde de redaktie meer verzamelaars kennen. Merklappen komen uit de lades tevoorschijn waar ze jaren met liefde zijn bewaard. Gemaakt door oma als klein schoolmeisje.”

1992: Unieke merklappen uit het hele land zijn opgespoord en verzameld door Ariadne’s redactrice Wilma van Hattem. Het resultaat van de maandenlange speurtocht door musea, persoonlijke collecties en antiekwinkels was een Merklappen-Special.
Volgende jaren: Merklappen blijven mooi gevonden worden. Ariadne had het juist: Merklappen zijn de nieuwste trend. En de special die ze in 1992 uitgaven wordt door velen jarenlang bewaard.

2014: Annelies en Simone publiceren elke week een randje van oude merklappen op hun blog en duizenden vrouwen gaan die randjes namaken. Hierdoor stijgt ook de merklappen-liefde tot grote hoogte.

2016: Het bewaarnummer van Ariadne is nu nergens meer te vinden. Iedereen die hem nog van vroeger heeft bewaard, koestert hem, en als hij toch ergens te koop wordt aangeboden is hij zò weg! Na lang zoeken heb ik er één.
Met elkaar genieten we van deze interessante historische aandacht voor merklappen en daar gaan we hopelijk nog een tijdje mee door. En wie weet is er een uitgever die nog eens zo’n mooi tijdschrift maakt.

1 reactie op “Special Ariadne merklappen uit 1992”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.