Speenkruid bij borduurwerkje


Er lag vanmorgen een hoopje speenkruid bij de achterdeur. Gister gevonden, tijdens een fietstocht door de stad. Ik fietste op een plekje waar ik het nog niet eerder had gezien en ik was eigenlijk ook helemaal niet op zoek, want daar denk je eigenlijk helemaal niet aan als het zo koud is. Maar daar lieten de eerste gele bloempjes tòch hun vrolijke kleurtjes zien! Aan de ene kant van het fietspad waren alleen de groene blaadjes te zien, maar nog zonder knopjes, aan de andere kant van het pad had bijna elke pol één uitstekende bloem of knop.
Het hoopje bij de achterdeur haalde ik binnen. Ik moest nog een half uurtje wachten tot het de vrieskou de blaadjes had verlaten en daarna kon ik aan een klein arrangement beginnen. Voor handwerksters is het misschien interessanter om te weten waarom ik wat ruimte heb gelaten tussen twee randen die ik borduurde. Ik was begonnen aan een lange loper, die liet ik hier zien, maar je moet dan toch al tijdens het borduren wat vooruit denken. Nadat ik de eerste bladzijde van het patroon klaar had, bedacht ik dat ik eigenlijk helemaal geen nieuwe loper nodig heb. Dus wil ik er straks iets anders van maken. Ik ben nu bezig met de tweede bladzijde van het patroon, en daarbij liet ik een stukje open. Als het speenkruid straks vòlop bloeit, hoop ik zo ver te zijn dat ik weer wat kan laten zien van dit borduursel.

Hieronder nog een foto van hoe dat er dan uitziet, zo’n ‘arrangement’. Ik legde m’n borduurwerk over een rugleuning, en legde een plank over de stoel waarop het speenkruid kan staan. Maar nu zet ik dat vaasje bij de computer, want het is leuk om naar die eerstelingetjes te kijken terwijl je bezig bent. Wie weet vinden jullie de bloemetjes ook wel!

2 reacties op “Speenkruid bij borduurwerkje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013