Speldenkussen

Dit kussentje vond ik recent op een markt en ik herkende het motief gelijk, want het patroon van deze bloem bewaarde ik sinds m’n tienertijd en na vele jaren borduurde ik dit motief op grof stramien, zodat een heel groot kussen ontstond. Hier en hier liet ik dat op mijn blog zien.
Iemand anders gebruikte datzelfde patroon dus voor een speldenkussen (jammer genoeg niet op handwerkstof die een precies vierkant is). Maar het resultaat is evengoed bijzonder, vooral met die honderden spelden precies op elk kruisje.

De traditie om met spelden een naam of een woord op een speldenkussen te prikken gaat al eeuwen terug. Zo’n speldenkussen werd dan gegeven als kraamkadootje. Maar je kunt dus de spelden ook in een borduurwerk steken en op die manier het motief nog meer laten schitteren.

2 reacties op “Speldenkussen”

    1. Hallo Lyn,
      dat vind ik leuk om te horen. Ik vond het leuk om de verschillen te zien van heel groot en heel klein, maar wel allebei de kussens gemaakt met hetzelfde patroon. Ik vind mijn kussen zelf ook nog steeds mooi, en ook een illustratie van als je al héél lang een patroon mooi hebt gevonden, dan moet je het gewoon eens maken! Blij dat ik dat deed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.