Spelletje Patchwork

Op het gebied van spelletjes is zòveel nieuws te beleven! Door onze kinderen komen we telkens met nieuwe spelletjes in aanraking. Vorig jaar gingen we ook in februari een weekendje weg en had m’n dochter het bordspel “Patchwork” meegenomen. Ik blogde er hier over, en vertelde dat het een leuk spel is. Nèt wat voor handwerkliefhebbers!
Het is een tweepersoonsspel. Iedere speler heeft een eigen bordje van 9 x 9 velden. Tijdens het spel koop je met knopen grillig gevormde stukjes en daarmee maak je een lappendeken. Je moet er een beetje bij nadenken, precies genoeg om enigszins strategisch te kunnen zijn.

Het stond nog steeds op m’n lijstje om zelf ook een doos te kopen, maar nu vond ik er één in een in een kringloopwinkel in Limburg. Dat is boffen! Nu hadden we de kans om uit te proberen of je dit spel ook met z’n drieën kunt spelen, want m’n dochter had haar spel mee. We roerden alle stukjes bij elkaar en probeerden het uit, en het ging prima! De interaktie blijft hetzelfde, en het spel wordt alleen maar boeiender.
Vorig jaar schreef ik bij het blogje over dit spel dat ik het leuk zou vinden om dit spel eens te spelen met bijvoorbeeld iemand die een bestelling komt ophalen, en nu heb ik m’n eigen spel, dus benoem ik het nog eens: wie weet hebben we een keer tijd of gelegenheid om een spelletje Patchwork met elkaar te spelen!
(En als je ook je eigen spel wilt: dit leuke bordspel is nieuw nog steeds te koop.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013