Spinnen met plezier

Boek Spinnen met plezier
“Voor ieder die handwerkt, is de keuze van de materialen van betekenis voor het uiteindelijke resultaat. U kunt wat u nodig heeft natuurlijk kant en klaar kopen, maar sommige materialen kunt u ook goed zelf maken. Het zelf spinnen van draden, van wol of vlas, is nu eenmaal een plezierige bezigheid. Het ouderwetse spinnewiel, dat jarenlang slechts een decoratieve Boekje Spinnenfunctie had, wordt dan ook weer veel gebruikt. U kunt erop spinnen zoals u het zelf wilt: dik, dun, onregelmatig, kleuren door elkaar of met speciale struktuureffecten.”
Dat staat op de achterkant van het boek “Spinnen met plezier” van Tonny Schutten. Dit boek is (net als het kleinere cantecleer-boekje over Spinnen) voor veel spinsters een oude bekende. In de jaren 70 waren deze twee boeken zo’n beetje de standaard-boeken voor iedereen die zelf wilde spinnen. En ook nu weer zijn het fijne basis-boeken voor beginnende spinsters.
Ik ga het zelf niet doen, dat spinnen, maar ik had wel zin in een partijtje handgesponnen wol. En gister ontving ik (na email-overleg) een doos vol zelfgesponnen wol, die aan mij was opgestuurd door een bloglezeres. Ze had een oud blogje van mij gelezen dat ik nog op zoek was naar nog meer schapewol, zodat ik van een sjaal een dekentje kan maken. Wat een mooie wol! Ik ben er blij mee en ben gisteravond gelijk begonnen met breien (ook met plezier!). De vorderingen laat ik graag nog eens zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.