Splijtgaren wikkeltjes

In de kast stond een mooie vaas en de vaas zat vol met splijtgaren-wikkeltjes. Dat was ik helemaal vergeten dat die daarin zaten. Ik was een kast aan het leeghalen om hem daarna te verschuiven. Het is meubel-schuiftijd hier! Kasten en stoelen en tafels worden opgeruimd of anders neergezet. En nu was die kast aan de beurt. Ik kieperde die vaas met nummertjes maar eens leeg. Even spelen.

Ben ik de enige borduurster die de wikkeltjes van het borduurgaren bewaart? Of zijn er meer die dat doen? Laat het gerust weten!
En nu nog weer een kast naar België brengen. Misschien kan ik daar straks ook nog even borduren…

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduurwerkje Hümmel

Tapisserie-kussens tussen Afrika-souvenirs

Stille zaterdag

Pasen in botanische tuin

Reacties

 1. miekequilt zegt:

  Nee. Dat doe ik niet. Want wat doe je ermee ? Ik bewaar wel de wikkels van haakgaren. En daar doe ik dan een draadje aan, zodat ik altijd weet welk garen welk nummer heeft.

 2. Nee dat doe ik niet. Maar ik bewaar wel de afgeknipte draadjes borduurgaren.
  Na een jaar doe ik die in zo’n doorzichtige kerstbal met een etiketje (geborduurd) met het jaartal. Heel leuk om na enkele jaren nog te kunnen zien welke kleurtjes het meeste werden gebruikt in een jaar.

 3. Wat een grappig idee, het zou wel wat voor mij zijn…………….maar ik borduur niet zoveel.
  Wat ik wel doe? De vierkante clipjes van broodzakken bewaren. Ik zag eens een plaatje van een stoffen vis met schubben van die clips. Dat vond ik zo mooi, dat wilde ik ook maken. Nu ik genoeg clipjes heb moet ik eerst weer héél goed zoeken naar het plaatje van de vis. Misschien komt het er ooit van?

 4. Ik omwikkel de wikkeltjes als ik een bolletje maak, zodat het nummer/merk er nog wel bij zit. Geen heel goede oplossing, maar als ik draden uit een strengetje trek raak ik de wikkeltjes ook kwijt en kaartjes werken voor mij ook niet van harte. Toch is zelfs in de wikkeltjes een ontwikkeling te ontdekken wat het ook weer leuk maakt. Ik vind het grappig, jouw vaas met wikkeltjes. Ik heb een vriendin die een glazen pot met oude verdroogde schoolgummetjes heeft, net zo “gek”!
  Maar een stoffen vis met broodclipjes… ik blijf me verbazen hoe creatief mensen kunnen zijn.

 5. Margriet Hof zegt:

  @Mieke: “Wat doe je ermee?” tja…. foto’tje van maken. En me na een paar jaar verbazen dat al die wikkeltjes in een vaas zaten.

  @Ine: dat is ook een leuke: om na een jaar te zien welke kleurtjes je het meest gebruikte. En dan de bal in de kerstboom?

  @Tineke: Zo heb ik eens een tijdje de metalen lipjes van blikjes bewaard, want die kon je ook omhaken, zag ik ergens. Maar heel herkenbaar: waar ook weer?

  @ Hennie: haha, oude verdroogde gummetjes: die heb ik ook nog ergens. In een vaas of zo…. Kan ook decoratief/creatief zijn!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen