Stekelig

Soms heb ik zin om gewoon eens even boos te zijn. Omdat ik kennelijk moe ben en omdat ik dan de teleurstellingen niet meer zo goed kan opvangen. Dan heb ik zin om te mopperen op alle honden-geblaf en kinder-geschreeuw en herrie-lawaai. Het lijkt me zò lekker om nou eens gewoon uit mezelf wakker te worden omdat ik genoeg heb geslapen en niet omdat één of andere knettermachine m’n slaap verstoort. Jaar-in-jaar-uit wordt de krant bij de buren om vijf uur ’s ochtends bezorgd door een 200-decibellen-brommer. Meestal slaap ik er wel doorheen, maar soms niet en dan kan ik er wel eens boos om worden en dan is de dag niet zo fijn begonnen. En er zijn weer andere buren, die hebben de afgelopen mooie dagen verpest omdat er weer een tuin opnieuw moet worden aangelegd. Al het groen eruit, en alleen maar stenen erin. Daar zijn ze nu al een week mee bezig en ik heb er zò genoeg van!

De tulp op de foto (in mijn tuin) is alweer uitgebloeid. Ik heb er vanachter glas naar gekeken en kon haast niet buiten zitten met al dat lawaai.
Vorige week liet ik een paar keer een gedeelte van een lange patchwork-pronkrol zien. Vandaag nog een stukje. Lekker stekelig. Bah!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Handwerkonderwijs

Gehaakt kussen op oude lappendeken

Fijne dagen gewenst

Jul

Gehaakte omslagdoek

Comments

 1. Margriet, ik kan mij jouw “stekeligheid” heel goed voorstellen! Zo jammer dat alles vandaag geluid (lees lawaai) moet maken. Wees vandaag maar extra lief voor jezelf, koop een te duur maar wel mooi boeket (dat deed ik net op de markt) en probeer een “lekker rustig moment voor jezelf” in te plannen als het lukt. En na een “stekelig” dagje kijk je morgen vast weer positiever tegen de dingen aan!
  Sterkte!
  Groetjes, Tineke

  • Margriet Hof zegt:

   Bedankt voor je begrip Tineke. De tip van het boeket heb ik nog niet opgevolgd maar ik ben wèl weggegaan en heb een heleboel klusjes afgewerkt en dat hielp ook!

 2. Heel herkenbaar: heb sinds een jaar nieuwe buren die totaal geen gevoel voor het jaren-30-huis hebben en alles er dus uit slopen. Red af en toe nog wat, al is het maar een stapeltje vervangende tegels voor mijn hal. Maar je wordt er inderdaad stekelig van, het goede woord! Maar net ook op de markt geweest, leuke vervangende knoopjes voor nieuwe bloeses gekocht en 2 mooie couponnetjes, morgen misschien een nieuw konijntje (voor mijn eenzame vrouwtjeskonijn) in de tuin, overmorgen naar de vrijmarkt, mijn kat komt net een aai halen, dus bekijken we het maar weer van de positieve kant. Sterkte, Hennie

  • Margriet Hof zegt:

   Bedankt voor je reactie Hennie. Jammer dat je het herkent, met buren die dus ook veel lawaai maken. Maar het helpt inderdaad goed om het van de positieve kant te blijven kijken en er op uit te gaan en leuke of nuttige dingen te doen. Heb ik vandaag ook gedaan.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen