Stekenlap met samentrekwerk

Als je al die vakjes afzonderlijk gaat fotograferen, dan zie je van dichtbij hoe mooi al die verschillende steken zijn. Iemand vatte de moed op om een grote stekenlap te maken met vakjes voor samentrekwerk in vele variaties. Ze gebruikte een mooie kwaliteit linnen als ondergrond en werkte de rand al helemaal af. De lap is niet klaargekomen. Hij is mooi om zo te laten, en dan bijvoorbeeld te gebruiken als ondergrond voor mooie zilveren spulletjes of misschien wat sieraden. Deze lap staat ook mooi bij antiek, zoals ik laatst liet zien toen ik hem uit de lade van een antiek kastje liet bungelen. Maar hij is ook geschikt om alsnog af te maken. Iemand die dat wil doen heeft dan het voordeel dat de rand al helemaal klaar is, dat borduurt fijn en je kunt elke keer het plezier beleven van nog een vakje te vullen.
En natuurlijk is zo’n lap ook geschikt als demonstratie-model bij bijvoorbeeld een cursus Hardanger of Samentrekwerk. Met plezier plaats ik deze mooie lap in m’n shop. Letterlijk en figuurlijk: vakwerk!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Het puttertje, dood en levend geschilderd

Melkmeisje Vermeer in tapisserie

Bevrijdingsrok

Geborduurde Nachtwacht

Reacties

  1. Mijn schoonzus moest tijdens haar opleiding aan de Pedagogische School ook een lap met Perzisch Ajour maken. Ze was net gestopt met het roken en heeft haar frustraties in die lap gestopt. Ook een methode, want ze heeft nooit meer gerookt. Handwerken doet ze helaas ook niet meer, al heeft ze de lap nog wel.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen