Sterretjes aan zee


In de zomer waren we een dagje aan zee en had ik een geel gehaakt sterretje mee, wat ik fotografeerde op de grens tussen België en Frankrijk. Er waren toen al een heleboel verboden en restricties maar we konden een mooie gelegenheid benutten om een bijzondere strandwandeling te maken van slechts een uurtje. Na een paar maanden van thuisblijven was het  toen zò heerlijk om weer een heel eind te rijden en daar over de zee uit te kijken! Maar we wisten nog niet dat de restricties en beperkingen nog zò lang verlengd zouden worden.

Later vond ik een ander geel-groen sterretje, wat meer een winterse uitstraling heeft. Dat wilde ik óók graag nog eens meenemen naar de zee. En nu kon dat! Ik ben me ervan bewust dat het voor veel mensen misschien wel moeilijk is om deze foto’s te zien, vooral voor degenen die niet in Nederland wonen. In sommige landen mag je nu alleen nog maar naar buiten met een formulier en uitwaaien aan zee is er dan niet meer bij.


Hier kan dit nog. Van alles in je rugzak stoppen en een heel eind lopen. Een ongelooflijk breed strand op het uiterste puntje van een eiland, zomaar op een mooie dag in november. Ik vond een stuk hout en groef het zelf in het zand om er mijn sterretje aan te hangen. Nu kon ik de foto maken die in m’n hoofd zat. Ik groet iedereen van harte, en vooral degenen die nu onder strenge restricties moeten leven. Mijn gedachten waaien over zee naar jullie toe! Ik hoor af en toe dat mijn blogjes kleine lichtpuntjes op de dag zijn en daarom ga ik hiermee door. Ik hoop dat ook dìt blogje een klein sterretje mag zijn. Liefs van mij, vanuit het uiterste noorden van een mooi eiland!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013