Stilleven

De post bezorgde een doosje met paaseitjes, kadootje van de werkgever van mijn man. Briefje erbij vermeldt dat de werkgever trots is op een jaar lang thuis-werken.”Fijne paasdagen gewenst”. Ok dan.

Op de boerderij haalde ik schorseneren. Nog nooit eerder gegeten dus leuk om dat eens te doen.

Om de boel op te vrolijken nu het weer minder mooi is kreeg ik een paar bosjes Narcissen.

En met een door mij geborduurd randje met viooltjes maakte ik er een stilleven van.
Fijne zaterdag gewenst!

2 reacties op “Stilleven”

 1. Hannie Ganlieli

  Dag Margriet,Niet zo lang geleden liet je de geborduurde Menora zien Ik heb die in onze gang hangen.Gemaakt door de dochter van het gezin waar myn moeder in de oorlog was. Zy is nu 94 jaar .!Het igelyste borduurwerk achter glas kryg vlekken. Is daar iets aan te doen?? Ik geniet van je bloc.Groeten Hannie

  1. Lieve Hannie,

   Mooi om elke dag de geborduurde Menora in de gang te zien hangen! En vooral als er zo’n verhaal achter zit! Wat bijzonder dat je moeder in de oorlog in een gezin kon zijn, en wat een mooie herinnering dat de dochter van dat gezin dit voor jou heeft gemaakt. Zij zal vast ook wel weten dat u nog elke dag met plezier naar haar handwerk kijkt!

   Het zou kunnen dat het glas van de inlijsting net iets te dicht op het borduurwerk is geplaatst. Het mooiste is als daar nog een heel klein beetje ruimte in zou zitten, zodat het textiel nog een klein beetje kan ‘ademen’. De vlekken zijn waarschijnlijk vochtvlekjes en ik denk niet dat daar nog wat aan te doen valt. Als het vocht er eenmaal in zit, dan worden het roestvlekjes en die zijn erg moeilijk te verwijderen.
   Om erger te voorkomen zou het misschien toch losgehaald moeten worden, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je dat liever niet doet.

   Ik denk dat deze geborduurde Menora een krachtig symbool is van de echte Menora, het symbool van licht en de bemoeienis van de Ene met Zijn volk. De echte Menora was en is van goud, in uw eigen stad! Maar de geschiedenis van deze bijzondere stad in het bijzondere land is helaas niet ‘vlekkeloos’. Er is zòveel vervolging en verdriet en vernietiging en wederopbouw geweest. Daar weet u en uw familie helaas veel van.

   De echte Menora blijft altijd, het krachtige symbool in goud. Maar de geborduurde menora heeft nu vlekjes. Ik denk dat ze er nu bijhoren….
   En ik hoop dat u nog elke dag met veel troost naar uw geborduurde menora kunt blijven kijken!

   (PS laat me gerust weten als u het niet fijn vindt dat ik op deze manier heb gereageerd. Dan haal ik het weer weg. Ik heb het uit m’n hart geschreven, en hoop dat het een bemoediging is. Ik vind het bij elke reactie van u bijzonder dat u op mijn blog reageert!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013