Stilte momentjes

Kleur en licht! Klein en groot!
Handwerk: kleine steekjes die samen iets moois maken.
En dan tegen de achtergrond van iets groots: de weidsheid en grootsheid van de zee!

Ik was er niet tevreden mee met hoe ik de eerste dag het geweven lopertje had gefotografeerd. Het waaide toen hard en ik hoopte op nog een betere foto. Dus nam ik het lopertje mee op onze eiland-tochtjes. Op woensdag was ik op het plekje waar ik het graag uit m’n tas haalde. Hier konden kunst-handwerk en kust-kantwerk samenvloeien.

Later op die midden-in-de-week-dag liepen we in De Cocksdorp. De deur van de kerk stond open en we gingen naar binnen. Nog een fijn stiltemomentje. Ik keek naar de ramen en zag dat het voorste raam de heilige Francisca weergaf. Ook licht en kleur! Francisca Romana had tijdens haar 15e eeuwse leven in Rome indruk gemaakt door haar liefdewerk en was daardoor een voorbeeld geworden voor generaties na haar. Deze kerk op Texel was naar haar vernoemd. Ik dacht aan het Francisca-merklapje wat ik die ochtend op mijn blog had laten zien. Ik vulde de blogweek met wat merklapjes, omdat ik er niet aan toekwam om tijdens de vakantie life te bloggen. En wie verwacht nou dat je dan op zo’n vakantiedag nog een link zou kunnen leggen met het blogje eerder op de dag?

Natuurlijk had ik heus wel zin om in het vakantiehuisje deze foto nog toe te voegen. Maar ik besloot dat alles maar even op z’n beurt moest wachten. En nu hoop ik dat deze blogjes (terwijl ik allang weer thuis ben) jullie ook even een fijn stilte-momentje geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.