Stola om en dan weer af

De Orchideeënhoeve in Luttelgeest (Noord-Oost Polder) biedt een wandeling langs een plekjes waar subtropische planten voor een bijzondere belevenis zorgen. Je waant je even in de jungle of in de tropen. De route voert ook langs kassen waar de Orchideeën worden gekweekt en het is mooi om dat te zien.
In een gedeelte waarin je van het ene deel van het kleine park naar het andere deel loopt, staat een oude kas en daarin wordt het verhaal verteld hoe het allemaal begonnen is. Met een overgrootvader die vroeger voor zichzelf begon en een bedrijf wat mooi is uitgegroeid. In deze kas was het rustig en daar ging ik een tijdje zitten.

In een oud gehaakt etuitje had ik wat oude brieven gestopt en die wilde ik op een rustig plekje lezen. Het zijn oude brieven van mijn grootouders, die zij vroeger stuurden aan mijn ouders. Bij het opruimen van ons ouderlijk huis spraken mijn broers en zussen af dat we om de beurt deze brieven een tijdje in huis zouden hebben om ze op een geschikt moment te lezen.  Nu in januari begon ik eraan en het leek me leuk om dat ook eens op een ander plekje dan thuis te doen. Deze kas bood de perfecte entourage. Terug naar vroeger, in de sfeer van een oude kas. Om terug te denken aan hoe het een bepaalde periode ooit begonnen is.

In een paar uur overbrug je dan een flink aantal decennia (in gedachten). En in een paar uur loop je ook van de ene ruimte naar de andere. En sommige ruimtes is het koud, zoals in die kassen; in andere ruimtes is het warm, zoals in de jungle. Dan is het fijn om telkens wat om je heen te slaan als het koud is, en weer af te doen als het warm is. Ik had m’n oude gehaakte stola bij me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.