Tafel voor thuiswerken

Precies op het juiste moment besloot m’n zoon de magnolia in z’n tuintje te rooien en gaf de takken aan ons. Als je ze te vroeg plukt, komen ze niet meer uit. Nu kunnen wij nog even van de bloemen genieten. Ze staan op de keukentafel (die ik vorig jaar meenam uit m’n ouderlijk huis), en die tafel was nu onderwerp van gesprek. “Zal ik dáár m’n laptop opzetten?” Dat vonden we geen goed idee. Door de nieuwe corona-maatregelen kwam ook mijn man thuis te werken en nu moest er dus een geschikte tafel komen. We besloten een oude tafel uit de schuur te halen. En daarmee is nu een mooie extra werkplek gemaakt in de kamer.

Dat was op zich niet zoveel werk, maar om daarna de schuur weer op te ruimen wèl. Onder de tafel bewaarden we zakken met fijn zand en gedroogde koemest en potgrond. En allerlei andere troep, zoals lekke voetballen uit een ver verleden. En òp de tafel stonden afgedankte bloempotten (die je ooit nog wel weer eens zou kunnen gebruiken), lege flessen, gereedschap, plantenvoeding, muizenvallen en oude regenpakken. De gebruikelijke spullen die iedereen in z’n schuur bewaart. Ik haalde alles eruit, veegde de vloer, vulde de container en borg alles weer op. Dat was een hele klus.

Toen gingen we nog op zoek naar een nieuwe muismat, voor naast de laptop op de nieuwe tafel. “Probeer deze eens’, zei ik. Dat slaat natuurlijk nergens op want het oppervlak van dit leer-patchwork is ongelijk. Man-lief gebruikt nu iets anders, en voor de grap probeer ik deze mooie onderlegger even uit terwijl ik dit blogje schrijf, want ik vind dit heel mooi. Als je ook zoiets wilt maken: eerst gaatjes maken in de stukjes leer (met een priem), dan de stukjes omhaken. En daarna de omgehaakte stukjes aan elkaar haken.

Patchwork van restjes leer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013