Take time to relax

Er moet wat worden opgeruimd, want er liggen hier nog heel veel spulletjes. Dat opruimen gaat bij mij meestal langzaam want ik zou overal nog wel wat mee willen doen. Zo’n klos vol zigzagband bijvoorbeeld, die brengt me terug in de tijd. Zigzagband werd vroeger veel gebruikt om kinderkleertjes te versieren, en je kocht het meestal per meter op de markt of in de fourniturenwinkel. In het Engels heet het kennelijk dress-trimming, dat wist ik nog niet. Wat zou ik met al deze hele klos kunnen doen? Daar ga ik dan eerst even over mijmeren, voordat ik het opberg.

Op de Kreabeurs kreeg ik een kaart: “Take time to relax”. Mooie spreuk, en we hebben die aansporing soms nodig want anders willen we teveel. Ik vind het heerlijk relaxend om spulletjes op te ruimen, door m’n handen te laten gaan, erover te mijmeren. Maar als ik er dan ook nog een foto van ga maken, moet ik wel toegeven dat het opruimen niet echt opschiet….

Hebben jullie trouwens nog leuke ideetjes voor dat dress-trimming zigzagband?

5 reacties op “Take time to relax”

 1. Dress trimming is een algemene term voor afwerking van kleding. Voor zigzagband ken ik in het Engels de specifieke term ric-rac braid. Komt uit een oud boek, dus misschien is er ook een modernere term.

 2. Ik heb het ooit gebruikt als basis voor een kantje haken. Dus met dun garen, dunne haaknaald en dan op de boogjes haken. Kwam uit een boekje, zou Oma’s haakgeheimen van Diny Zijp geweest kunnen zijn (of dat andere deeltje in dezelfde uitvoering). Daar heb ik in die tijd veel uit gemaakt. Werd een leuk kantje.

  1. Margriet Hof

   o ja, dat is ook nog een ideetje. Eén van de vele ideetjes waarvan je denkt: dat zou ik ook nog wel eens willen uitproberen.
   Ik heb zelfs nog oude proeflapjes waarbij er moest worden geoefend om zigzagband te versieren met naai- of haaksteken. Dus het is inderdaad al een oude manier om de zigzag nog meer aanzien te geven, of als start te gebruiken om een snelle versiering te maken.
   Maar nu zoek ik nog een idee om vele meters te gebruiken. En als ik niks vind, dan ga ik hier misschien straks stukjes van knippen om bij te sluiten bij een bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013