Tapisserie op monostramien

Nu ik toch al m’n  stoffen tevoorschijn heb gehaald, wilde ik ook voor dit oude kussen een nieuwe achterkant zoeken. Zoals je ziet zijn er meerdere mogelijkheden en een bepaalde ondergrond- of achterkant-kleur doet véél om een borduurwerk tot leven te brengen. Maar ik besloot het maar zo te laten en het borduurwerk zò in m’n shop te plaatsen. Iemand die het misschien hebben wil, kan het dan bij haar eigen interieur passen met een eigen gekozen achterkant.

Ik heb al vaker over de mooie oude tapisserie-steken geblogd en daarom kon ik dit kussen ook niet laten liggen. De binnenvulling was verpulverd en de achterkant versleten, dus die heb ik er gelijk afgehaald. Wat een moeite voor iets waar ik dan maar een paar euro voor vraag. Maar het gaat me vooral om de foto, om te laten zien hoe mooi die oude borduursteken waren en zijn. Met eenvoudige steken in spannende kleuren kunnen heel mooie effecten worden bereikt. In dit geval is er geborduurd op monostramien en dat geeft ook het mooiste resultaat. Als je nog ergens wat kunt kopen van dat mooie stramien en als je nog wat wol hebt, dan kun je eindeloos variëren.
En mocht je daarbij verlegen zitten om wat voorbeelden, dan denk ik dat het boek De nieuwe wereld van de naaldkunst (waar ik pas over blogde) het mooiste boek is op dit gebied. Bij die talloze mogelijkheden vond ik het leuk om nu eens zo’n oud borduurwerk te laten zien, want die had ik dacht ik nog niet eerder op m’n blog.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gegevens over het vervaardigen van de nationale feestrok

Korte geschiedenis van het schellekoord

Nationale Textiel en Vezel manifestatie

Kunst en Kitch en/in Kerk en Kerst

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen