Tapisserie schilderijen

Tapisserie schilderijen
Dit weekend al mijn verzamelde tapisserie-schilderijen eens tevoorschijn gehaald. Sommige zijn al verwerkt tot tas, en andere zitten nog in de lijst. Het Melkmeisje van Vermeer is mijn favoriet, daar heb ik er inmiddels vijf van. Het wordt wel tijd om nog eens wat in m’n winkeltje te zetten! Het maken van een tapisserie-tas is nog best wel wat werk. Vooral als je eerst een paar honderd nietjes moet losmaken. Heeft iemand dat wel eens gedaan? Ik haalde een tapisserie-werk los uit de lijst en kwam daarbij dicht op elkaar geniete bevestigingen tegen die moeilijk eruit te halen zijn. Ook  het beslissen welke achtergrond ik ga gebruiken is enigszins tijdrovend. Het ene stuk ribstof past beter bij het kasteel of de stoere zeeman, en een stuk fluweel kan ik goed bij een romantisch tafereel gebruiken. En zo groeit er een mooie tassenverzameling en vond ik het leuk om wat van mijn work-in-progress te laten zien.

Tapisserie borduurwerken

3 reacties op “Tapisserie schilderijen”

 1. Bij de boekhandel verkopen ze een nietjesverwijderaar waar je heel makkelijk nietjes mee uitwipt-ook bij hout.
  groetjes,Truus

  1. Hallo Truus, ja die ontnieter ken ik en heb ik ook gebruikt. Maar de nietjes zitten zò strak in het hout dat je er nauwelijks onder kunt komen. Maar van één schilderij heb ik ze er nu uit! Bedankt voor de tip, misschien hebben anderen er ook wat aan.

 2. Hallo Margriet, Wat je ook kunt doen, is de stof vlak boven/onder de nietjes afsnijden met een goed scherp mes. Meestal kun je het stukje waar de nietjes hebben gezeten toch niet gebruiken. Een paar cm kleinere tas zal toch geen probleem zijn? Het lijkt mij teveel werk om honderden nietjes eruit te peuteren.
  Maar succes gewenst, we zien en lezen t.z.t. wel wat je hebt gekozen.
  Hartelijke groet,
  T.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013