Tapisserietas met afbeelding Goudweger

Van beroemde schilderijen werden borduurwerken gemaakt, en van oude borduurwerken met zo’n schilderij-afbeelding kun je weer tassen maken. Eén van mijn mooiste tassen maakte ik van de afbeelding van de Goudweger, een schilderij uit de 17e eeuw van Samuel Koninck. Een tijdje geleden liet ik mijn tas op mijn blog zien, die ik mee had op een wandeling. Na die wandeling vroeg ik me af of ik de tas zelf wilde houden, in mijn shop wilde zetten of weg wilde geven. Er was een aanleiding waarom ik besloot om hem weg te geven en dat probeerde ik nog vlak voor kerst te doen. Ik wilde hem opsturen, maar kreeg dat niet meer voor elkaar toen het postkantoor ook mee moest in de lockdown. De tas past niet door de brievenbus en kon dus niet meer worden opgestuurd.

De tas bleef nog even liggen en nu diende zich een nieuwe mogelijkheid aan om de tas bij de beoogde persoon te krijgen. Ik kon de tas met iemand meegeven. Het voelt goed, om het nieuwe jaar te beginnen om wat weg te   geven. Het is een bekende wijsheid, dat weggeven blij maakt, en elke keer als je dat doet of uitprobeert merk je dat het zo is!

Al in het begin van de 16de eeuw werden scènes met goudsmeden, geldwisselaars en bankiers geschilderd. Voorstellingen met het wegen van goud werden toen geassocieerd met ondeugden als gierigheid. Dus dat was dan mooi een extra reden voor mij om dan juist het tegenovergestelde te doen en de tas weg te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013