Tas in de kas

Sterke lijnen en witte contrasten, daar hou ik wel van. Vandaag nam ik mijn oude stripes-tas mee naar een kas. Die kas is van de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Een paar maanden geleden was ik hier voor het eerst en vond het zo mooi dat ik na het bezoek m’n toegangskaartje omzette in een jaarabonnement. En met zo’n abonnement in huis was het nu hoog tijd voor nog eens een kijkje. Ik wilde niet alleen rondkijken maar ook daar wat lezen. In deze kas vond ik een rustig plekje en daar zat ik dan een uur te lezen. Weer eens wat anders dan thuis!

Na een tijdje mocht het leesmateriaal weer in de tas en ging ik rondlopen. In de Orchideeënhoeve zijn ook volop andere tropische planten te zien, zoals Bromelia’s. Recent las ik ergens dat deze planten niet alleen de ‘gewone’ positieve uitwerking hebben op de gezondheid, maar ook de bijzonderheid hebben dat ze extra luchtzuiverend zijn. De meeste planten geven overdag zuurstof af, maar de Bromelia’s doen dat ’s nachts! Daardoor zijn ze heel geschikt om in de slaapkamer te plaatsen.
Ik was al een tijdje van plan om een paar Bromelia’s te kopen en vandaag deed ik dat in de mooie winkel van deze plantentuin. Ben benieuwd of ik dat vannacht ga merken, dat van die zuurstof.

En dan na het rondlopen nog even op een terrasje zitten. Zou dit het mooiste terras van Nederland zijn voor een druilerige januari-dag? Ik vond vandaag van wel.
Met mijn tas in de kas, en daarna op het terras!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.