Tasje aan bruggetje

Oud fluweel is uitstekend geschikt om te hergebruiken want na bijna honderd jaar is het nog niet versleten. Lang geleden kreeg ik twee oude eikenhouten stoelen die ik opnieuw bekleedde. Eerst moest het oude bruine fluweel verwijderd worden. Fluweel kan heel erg rafelen en toen het eraf was en op een hoopje lag leek het klaar om weggegooid te worden. Niks ervan: hergebruik! Zowel de stoelen, die al tientallen jaren in de familie waren geweest, als het fluweel kon opnieuw worden gebruikt. Zo’n mooie gloedbruine kleur, dat doe je toch niet weg?

Het tasje nam ik gister mee en vlak voordat ik het gebouw binnenging wat in dit park staat, hing ik m’n tasje even aan het bruggetje. De onderste foto laat zien hoe je zo’n borduurwerkje verwerkt in een tasje: je naait de stof die je wilt gebruiken aan alle vier de kanten van het borduurwerk en kijkt net zolang tot je tevreden bent over de verhoudingen. Als je ook een stukje oud fluweel gebruikt, dan is het wel noodzakelijk om een binnenvoering te maken. Het hengsel heb ik gehaakt.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Cantecleer kruissteekagenda 1982

Melkmeisje van Vermeer

Mijn leeftijd hetzelfde als mijn geboortejaar

Vrolijk rood

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen