Tasje aan muur

Dit tasje maakte ik van een restje bekledingsstof. M’n broer had bij de verdeling van de spullen uit het ouderlijk huis een stoel gekregen die we allemaal wel mooi vonden, maar hij het meest. Onze moeder had die stoel zelf opnieuw bekleed (ze bekleedde ook zelf de banken, dus dat kon ze allemaal wel). En er was een restje bekledingsstof overgebleven. “Wil je dat erbij?” vroeg ik, maar dat hoefde niet. Wel zei hij dat hij het hele mooie stof vond. Nu kwam ik dat restje tegen en besloot er een tasje voor m’n broer van te maken. Dat zal ik hem nog eens geven. Ik knipte een oude ceintuur doormidden (die kwam ik ook tegen) en vond dat het precies goed werd.

Deze week stond er een advertentie in de plaatselijke krant dat je appels kon kopen naast het Apeldoornse paleis. Vroeger was deze boomgaard de leverancier van het koninklijk fruit en in de schuur op het terrein stonden in de achttiende eeuw twee olifanten. Nu kunnen particulieren daar ook fruit kopen maar dat wist ik nog helemaal niet. Als je daar niks te zoeken hebt, dan kom je daar niet, want er hangen camera’s en je wordt in de gaten gehouden. Maar nu voor die appel-verkoop was het leuk om eens een kijkje te nemen. Een leuk doel om even naar toe te gaan en gelijk het tasje uit te proberen. Het heeft een handig formaat.

1 reactie op “Tasje aan muur”

  1. Dat is toch ook wat, Margriet: kom je er net achter dat daar appels worden verkocht, is het bijna afgelopen voor dit seizoen. Volgend seizoen beter dan maar! 😉
    Maar over niet al te lange tijd kunnen we weer blauwe bessen plukken, en dat adres heb ik gevonden dankzij jou 🙂
    Groeten van Digna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013