Tasje in Noorse kleuren

Olijfgroen, roodbruin, okergeel en lichtgrijs: die kleuren zagen we overal terug in Noorwegen. De meeste huizen waren geverfd in één van deze kleuren en alles paste altijd perfect bij elkaar. Tegen achtergronden van indrukwekkende bergen en fjorden en bossen waren deze kleuren altijd harmonieus en rustgevend. Ik had me er eigenlijk geen voorstelling van gemaakt, voordat we op reis gingen, maar ik had wel zin gehad in een nieuw tasje om mee te nemen. Ik had nog een patchworkblok liggen (wat iemand anders eens maakte) en daar maakte ik twee dagen voor vertrek een tasje van. Toen ik in Noorwegen kwam zag ik dat de kleuren perfect bij de omgeving pasten!

Op reis vind ik het altijd fijn om meerdere tasjes te hebben. Je zit veel in de auto, en vaak kom je op onverwachte plekjes waar je snel wilt uitstappen. Dan wil je geen grote tassen mee als je uit de auto springt, maar iets kleins wat je over je schouder kunt hangen. Deze vakantie was het dit tasje. Elke keer zagen we de kleuren weer terugkomen, zoals hier bij deze D/F Hydro Ferry (Rjukan-line, Industrial Erfgoed).

En bij dit mooie plekje, waar ik op een picknicktafel koffie zette. Ik keek uit op dit huisje en zag ook hier die kleuren weer terug.

Picknicktafel in olijfgroen. Deze foto laat zien hoe die groene kleur harmonieert met het water en de bergen.
Weet iemand hoe het patchwork-blok heet waar ik het tasje van maakte? Ik dacht eerst dat het een snail-trail-block is, maar het is toch net anders.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Mijn oude geborduurde kussens

De heide bloeit

Sierlijke quiltpatronen

Lakenhal en Menenpoort

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen