Tasje uit Oezbekistan in een oude buitenplaats

In een witgepleisterde villa in Driebergen kreeg ik vanmiddag een tasje uit Oezbekistan. Het leven is vol verrassingen nietwaar? Dit is een tasje wat ik ga koesteren! Ik kreeg het van m’n dochter en plaats van decor was de Lindenhorst, waar een boekpresentatie werd gehouden. M’n dochter had aan een boek meegewerkt en mij en m’n zus uitgenodigd om bij de presentatie aanwezig te zijn. En dat was leuk! Ik trok een mooi jurkje aan en m’n zus zocht een route uit waarbij we nog iets meer door de bossen konden rijden in plaats van alleen over de snelweg. Een hele middag amuseerden we ons prima. We maakten praatjes met oude bekenden en omdat ik niet hoefde te rijden nam ik op de receptie een biertje in plaats van een sapje en het was allemaal leuk om mee te maken. Toen het tijd was om weer uit elkaar te gaan gaf ik m’n dochter een tasje waar een kleedje in zat wat ze in m’n shop had uitgezocht want ze wilde eens iets anders ophangen in haar huis, maar wel iets van handwerk. Door mij houdt zij nu ook van handwerk uit andere landen. Vroeger fietste ik elke dag langs dit grote witte huis, want ik werkte daar vlakbij in een andere villa. Bijzonder om nu vanmiddag hier die boekpresentatie mee te maken en handwerk uit te wisselen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kunstbreien

Creatief haken

KLM-ontbijtdoosje

Niet vervreemden van je oorsprong

Reacties

 1. Thera Tegel-v.d.Berg zegt:

  Tasje komt uit Sachrisabz,de geboorteplaats van Timoer Lenk.Hij was een wrede Turks-Mongoolse krijgsheer die leefde van 1336-1405.Gelukkig straalt dit tasje niets van die wreedheid uit,maar laat de mooie bloemen van de katoenplant zien……Wij hebben elkaar eens ontmoet bij Merkwaardig.Ik had een verkoopkraam met textiel uit andere landen.Jij was verrukt.Ik nodigde je uit om eens een keertje bij mij langs te komen in Zeist om naar mijn verzameling etnisch textiel te komen kijken.Je was nu slechts een kilometer of 2 bij mij vandaan….de uitnodiging blijft staan hoor.Misschien een keertje samen met je dochter???

  • Margriet Hof zegt:

   Bijzonder dat jij zomaar kan zien dat dit tasje uit Sachrisabz komt! Hartelijk dank voor je informatie.

   Ja, ik herinner me onze ontmoeting. En ik zou best graag een keer op bezoek willen komen om je verzameling etnisch textiel te bekijken. Ik ga de uitnodiging aan m’n dochter doorgeven, en hopelijk werkt het eens uit.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen