Tasjes en handwerken van Bep Hoogerbrugge

In een historische kerk in Ulrum werd vorig jaar een tentoonstelling gehouden van handwerken van vrienden en cursisten van Bep Hoogerbrugge. Deze tentoonstelling heette “Aan de Rol”, want er waren veel brei- en pronkrollen te zien. Ook waren er handwerken te zien uit de eigen verzameling van Bep en deze werden na de tentoonstelling weer over het grasveld vanaf de kerk naar de pastorie gedragen, waar Bep en haar man wonen. In de grote hal van hun woning werd een plek ingericht waar de handwerken nu kunnen liggen, hangen en staan.

Voor deze foto mocht ik alle tasjes bij elkaar hangen, en Bep gaf toelichting:
vlnr: Tasje van oud borduurwerk, tasje van een boerenzakdoek, tasje van kralenwerk, tasje met knoopwerk uit Scheveningen, een grijs  door Bep gebreid tasje met als thema ‘restverwerking’, daarnaast het lila bruidstasje wat in een volgend blogje alle aandacht krijgt. De bloementasjes zijn gemaakt in Hongarije. Het roze tasje is gemaakt in de techniek Patchwork breien (ontwerp Horst Schulz, dit tasje heeft in HzG gestaan). Tenslotte een tasje uit Zuid-Afrika, gemaakt met de jojo-techniek.

Ook waren er – zowel in de tentoonstelling als in de grote gang – handwerken te zien ‘Met een verhaal’. En dit zal vast door velen worden herkend, dat handwerken ‘een verhaal hebben’. Een aantal van deze verhalen heeft Bep opgeschreven, en daar werd een eenvoudig boekje van gemaakt, waar ik er één van kreeg. Mijn oog viel op het leuke verhaaltje ‘Ikea bij nacht’, wat bij de patchwork-ster op de foto hoort. Wat is het leuk, als je al zo lang hebt gehandwerkt, om dan eens een boekje te maken van al die handwerk-verhalen!

2 gedachten over “Tasjes en handwerken van Bep Hoogerbrugge”

  1. E.M. Hoogerbrugge-Hoogstraten

    Nu ik al deze foto’s zie geniet ik weer met volle teugen van de mooie tentoonstelling die wij vorig jaar in de kerk hadden. Jammer dat het maar 2 dagen waren.

    1. Hallo Bep, dat was ook wat ik zei toen ik deze opstelling in jullie gang mocht bewonderen, die een selectie was van de tentoongestelde handwerken: jammer dat het maar 2 dagen was. Maar ik kan me helemaal voorstellen dat jullie er volop van genoten hebben! Ik vond het heel fijn om deze foto’s op internet te mogen plaatsen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.