Tasjes vol ideeën

Gebloemd tasje aan hek
Per 1 januari 2016 is het verboden voor winkeliers en marktkooplui om gratis plastik tasjes mee te geven. Wat een mogelijkheden voor handwerkliefhebbers om onze liefde voor textiel nu ook economisch gratis-plastic-tasjes-vanaf-1-januari-2016-verbodenrelevant te maken! Ik was gelijk enthousiast toen ik een tijdje geleden die aankondiging hoorde en zag grote mogelijkheden om een tasjes-atelier te beginnen. Of zoiets. Ik ben er nog niet serieus mee bezig geweest, maar het is natuurlijk wèl iets waarbij de ideeën vanzelf gaan borrelen.

Deze oranje gebloemde tasjes maakte ik vorig jaar van vintage-stof. Het zijn fijne handzame tasjes die ik vaak gebruik als ik snel wat nodig heb. Soms wil je even weg, maar nìet je grote tas meenemen. Of je wilt even een borduurwerkje ergens instoppen zonder dat de wol helemaal in de war raakt in je grote tas. Deze tasjes zijn makkelijk zelf te maken! En ook ideaal als cadeautje: ik gaf ze vaak weg en de ontvangers zijn er altijd blij mee. In de categorie: Kleine moeite, groot plezier.

Drie tasjes aan hek

In mijn shop heb ik diverse categorieën en de tasjes-categorie is de meest achtergebleven categorie. Ik doe er eigenlijk niks aan en plaats er alleen af en toe wat in als ik wat tegenkom. Maar misschien gaat dat volgend jaar veranderen, want ik heb nog tàsjes vol ideeën!
(de bovenste foto nam ik deze zomer in Marken)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geborduurde alfabetten

Geborduurde schilderijen in het groen

Patchwork vlinder

Knalgeel en okergeel

Reacties

 1. Zo min mogelijk plastic…een nobel streven.
  Maar wat doe ik als ik een pond spruitjes, een pond wortelen en ook nog wat prei en uien wil.
  Heb ik dan 4 tasjes nodig zodat elke groente apart gewogen kan worden?
  Soms zie ik papieren zakken klaarliggen, dat is fijn.
  Maar het is toch vrijwel altijd een rol met plastic zakjes waarin je je groentes doet en daarna door de caissière laat afwegen.
  Ik zou het veel fijner vinden als niet alles automatisch in plastic is verpakt. Een rode paprika:…in een strak plastic jasje. Of die witte kool: idem met een sticker erop die “bio” vermeld (!)
  Dat zou ook al een verschil maken lijkt me.

  • Herkenbare overwegingen! Ik ben wel benieuwd hoe dat straks allemaal gaat. Helemaal uitbannen die plastik zakjes dat zal wel niet lukken. Maar dat we wat meer bewust worden van die plastik overdaad is natuurlijk wel goed.

 2. ps…
  maar je tasjes vind ik geweldig!!!

  alleen zou er bij mij wol of borduurspulletjes in bewaard worden 😉

  • Bij mij liggen de wol en borduurspulletjes altijd op de bank en overal waar ik ermee bezig ben. Maar misschien ga ik ze vandaag even in m’n tasjes doen: staat vast heel netjes.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen