Tassen met klasse

Een tas is een essentieel accessoire voor de modebewuste vrouw. Je komt er niet met kleren alleen; een mooie tas hoort bij elke outfit. Een trendy tas kun je zelf maken, en daar zijn allerlei leuke boeken voor die ideeën aanreiken en vertellen welke stappen je moet zetten om zelf zo’n modebewuste tas te haken of te breien.

Een tas kan ook een verzamel-object zijn, vooral als het om oude en bijzonder mooie tassen gaat. In de mode-geschiedenis hebben tassen een hoofdrol gespeeld en er zijn er gelukkig velen van bewaard. In Nederland hadden we een museum met de meest uitgebreide en gespecialiseerde collectie van tassen: Museum Hendrikje in Amsterdam. Helaas is dit museum opgeheven, maar de boeken die zij in hun bestaansperiode hebben uitgegeven bestaan gelukkig nog wel. In m’n vorige collage had ik een prachtige uitgave van Hendrikje opgenomen, en ook in deze serie een boek met bijzonder fraaie foto’s: Art Vision.

Ook in het Engelse taalgebied zijn mooie boeken uitgegeven met historische tasssenoverzichten, zoals het boek Handbags. Juist door het zien van dit soort overzichten, van tassen uit vroeger eeuwen tot nu, krijg je een goede indruk van hoe knap het eigenlijk is, dat ontwerpers telkens met de meest uiteenlopende materialen op een klein oppervlak iets moois konden maken. Een tas is zòveel meer dan alleen een handig draaghulpmiddel. Een tas is een krachtig statement, een verrijkend attribuut, een aantrekkelijk ornament.
En je hebt er nooit genoeg van, want elke tas kan weer een nieuw geluksgevoel geven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.