Teddyberen

Een koffer vol met oude teddyberen (deze zomer gezien op een antiekmarkt). Deze foto is een goede illustratie van hoe lang teddyberen hun aantrekkingskracht behouden! Al zijn ze oud en een tikkeltje versleten, nog steeds hebben ze die troostende en vertederende uitstraling. Het boek De Knuffels staat vol met verhalen over wat beren kunnen betekenen voor kinderen en volwassenen. ‘Knuffels’ zijn stoffelijke voorwerpen waarop vertrouwen en levensliefde worden geprojecteerd. Bezielde maaksels uit de intimiteit die een special ontroering overbrengen. Het zijn dierbare en heimelijke objecten, die iemand soms het hele leven blijft koesteren. De gehechtheid aan een teddybeer of andere knuffel kan zelfs groter worden bij het ouder worden. En zo’n knuffel kan een trigger of een drager zijn van diepe emoties. Dit boek is interessant om daarin herkenning te vinden voor je eigen gevoelens en te zien dat je niet de enige bent die zulke beren-liefde koestert.

De andere boeken zijn allemaal bedoeld om de beren zelf te maken. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn met een goed patroon.
Of Cherished Teddies borduren, dat kan ook. Of om bere-motieven te zagen, schilderen, breien, appliceren of anderzins te knutselen.

En als je dat toch een beetje ‘soft’ vindt allemaal, dan kun je ook het allersimpelste beertje maken en dat meenemen op vakantie naar een hele koude plek! Dat deed ik deze zomer! Een ijsbeertje kan ook helpen om de diepe emoties van het leven te vatten!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Randje-per-week met quiltblokjes

Fantastische breimode in oude tijdschriften

Bedankt voor jullie bestellingen!

Egeltje in de tuin

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen