Tentoonstelling B(l)oeiende Quilts in Goes

Collage bloeiende quilts tentoongesteld in Goes
Verdeeld over twee musea in Zeeland hangen 80 ingestuurde quilts met als thema ‘Bloei’. Ze zijn gemaakt voor een wedstrijd. Alle quilts zijn eigen ontwerpen waarbij kleur en bloemen de hoofdrollen spelen.
De musea waar deze in totaal 80 (kleine) quilts te zien zijn: Historisch Museum de Bevelanden in Goes, en het Fruitteeltmuseum te Kapelle. Ik ging vorige week alleen naar eerstgenoemd musea en werd zeer bekoord door de kleurenexplosie en het kunstzinnige en kleurige quiltwerk. Zo mooi! Het is niet mijn gewoonte om al te veel foto’s van anderman’s (en vooral andervrouw’s) werk te laten zien op Folder Bloeiende Quiltsmijn blog en nu heb ik het op deze manier opgelost: ik maakte een collage van negen details van deze quilts. Ik wil graag recht doen aan het prachtige werk en vermeld ook de namen van de maaksters en de titels die zij aan hun quilts gaven. Van links naar rechts en van boven naar beneden:
Afghaanse lente (Hilde van Schaardenburg), Veldboeket (Ria Vermazen), Mijn bloementuin (Janny de Breuk), Zomernacht (Rineke van Zeeburg), Zonnebloemen (Nienke Smit), Appelbloesem (Rita Dijkstra), Happy Little Wink (Marjolijn van Wijk), Bloeiend Corsica (Corinne Zambeek), Zomerexplosie (Jo Huijsman).

Om aan te sluiten bij die laatste titel: een zomerexplosie: dat was het zeker! Heel mooi om te zien!
Elke woensdagmiddag zijn er ook quiltdemonstraties in genoemde musea. En als je daar bent kun je ook stemmen welke je de mooiste vindt, want het is tenslotte een wedstrijd, georganiseerd door het Quiltersgilde.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Alvast wat voorjaarskleur

Handwerkboeken en tijdschriften

Bezoek Quiltwinkeltje en acht oude quiltboeken

Brei-praten

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen